Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η απολογία του «πατέρα» που ασέλγησε στην ανήλικη κόρη του με ειδικές ανάγκες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η απολογία του «πατέρα» που ασέλγησε στην ανήλικη κόρη του με ειδικές ανάγκες

Ένα φρικτό χρονικό μιας πράξης που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους καταγράφεται στην απολογία του πατέρα από την Ιτέα, ο οποίος ομολογεί ότι ασέλγησε πάνω στην 16χρονη – με δικές ανάγκες- κόρη του.

Ο κατηγορούμενος που οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή Άμφισσας κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την πράξη του ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό του, Βας. Νουζέλα  επιχείρησε να κρεμαστεί στο χώρο κράτησής του με την μπλούζα του αλλά τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή. Ο συνήγορος του μάλιστα ζήτησε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος από ψυχίατρο πραγματογνώμονα.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να κρεμαστεί στο κελί του

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν όπως ο ίδιος λέει η ΑΜΕΑ κόρη του μεταφέρθηκε σε κατάσταση αποβολής κύησης στο Νοσοκομείο με φρικτούς πόνους όπου και έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Ο ίδιος , όπως λέει υπέβαλλε αναφορά για το συμβάν όμως το DNA τον υπέδειξε ως βιολογικό πατέρα του αγέννητου μωρού. Τελικά, όπως λέει στην απολογία του όλα έγιναν υπό την επήρεια αλκοόλ: «με ειλικρίνεια απολογούμενος καταθέτω ότι ενδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου η αρχές Μαϊου 2018 ,ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας ,μη ελέγχοντας τον εαυτό μου, την συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης  σοβαρής διατάραξης των πνευματικών  λειτουργειών μου, ήλθα χωρίς να έχω την πρόθεση δλδ να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση , σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας της ακούσια έγκυο».

Ολόκληρη η απολογία του έχει εξής:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται.Ουδέποτε θα ενεργούσα ασελγή πράξη στην ανήλικη θυγατέρα μου ,που φροντίζω επιμελώς ως πατέρας σκληρά εργαζόμενος  στην αποκομιδή ελαιών για να αποκερδαίνω  τα απαραίτητα για τον βιοπορισμό της τετραμελούς οικογένειας μου.

Δεν θα επεδίωκα σε καμία περίπτωση λόγω  της συγγενικής σχέσης καταρχήν , χαρακτήρος και αρχών ,να έλθω σε εξώγαμη συνουσία  με την θυγατέρα μου, που την 30.9.2018  συμπλήρωσε το 16ο έτος της ηλικίας της και πάσχει από διανοητική στέρηση για αυτό φοιτά σε ειδικό Σχολείο, δεν θα διανοούμουν να την αγγίξω για να ικανοποιήσω την γενετήσια επιθυμία μου.

Αυτό το αποκλείω κατηγορηματικά. Εκτός αν απωλέσω τα λογικά μου η τελώ υπό την επήρεια αλκοόλης. Όταν η θυγατέρα μας  την 20.9.2018 διακομίσθηκε με φρικτούς πόνους  στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε   κατόπιν ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η εγκυμοσύνη της συγκλονίσθηκα , τα έχασα κυριολεκτικά, διότι ήταν αναπάντεχη εξέλιξη ,αμέσως ενημερώθηκα για την αποβολήν του άρρενος εμβρύου , ώστε να προστατευτεί η υγεία της.

Θεώρησα υποχρέωση  μου να καταγγείλλω το συμβάν αμέσως στην Εισαγγελική Αρχή,διότι πρόκειται για παράνομη ,αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ανήλικης θυγατέρας μας.,

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν κατόπιν λήψης βιολογικού υλικού συγκριτικές εξετάσεις των γενετικών τύπων μας της θυγατέρας μου και του δικού μου, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή κληρονομική συμβατότητα φυσικών βιολογικών γονέων εμβρύου.

“Δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω τα αποτελέσματα του DNA”

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πληροφορήθηκα, ο γενετικός τύπος του εμβρύου είναι κληρονομικά συμβατός με τους γενετικούς τύπους της θυγατέρας μας και του δικού μου, σε όλους τους εξετασθέντες γενετικούς τύπους.

Μάλιστα κατά την στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων προέκυψε ότι το έμβρυο είναι κατά 177.311.632.200.000 φορές πιο πιθανό να αποτελεί φυσικό(βιολογικό) τέκνο της  θυγατέρας  μας και εμού, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τυχαίο επιλεγμένο ζεύγος από τον ελληνικό πληθυσμό, γεγονός που αντιστοιχεί σε πιθανότητα 99,999%.

Δεν είμαι σε θέση να αμφισβητήσω τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης DNA ,που αποτελούν εργαστηριακά πειστήρια.

Αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι αποτρόπαια ,ειδεχθής και αποκρουστική, ότι προσβάλλει την γενετήσια ελευθερία ,την αξιοπρέπεια της θυγατέρας μας ,που πάσχει από σοβαρή διανοητική στέρηση ,αλλά και ολόκληρης της οικογένειας μου, το κοινό αίσθημα της δημόσιας αιδούς και των ηθών ,καθώς φέρομαι να έχω έλθει σε σεξουαλική επαφή με την θυγατέρα μου

Με ειλικρίνεια απολογούμενος. Καταθέτω ότι ενεδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου η αρχές Μαϊου2018 ,ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας ,μη ελέγχοντας τον εαυτό μου, την συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης  σοβαρής διατάραξης των πνευματικών  λειτουργειών μου, ήλθα χωρίς να έχω την πρόθεση δλδ να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση , σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας της ακούσια έγκυο.

Διέπραξα το χειρότερο έγκλημα σε βάρος της μοναδικής θυγατέρας μας, πού μέχρι σήμερα φρόντιζα σαν πατέρας με τον καλύτερο ,πιο υποδειγματικό τρόπο.

Νιώθω ψυχικά συντετριμμένος ,καταρρακωμένος, αηδιασμένος για την απαράδεκτη ,ανήθικη και έκνομη ενέργεια μου και είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη της πράξης μου.Αφού συνελήφθην αντιλήφθηκα, συνειδητοποίησα τι έχει συμβεί και είμαι πολύ απογοητευμένος ,καταδικάζω τον εαυτό μου.

Ημουν σε κατάσταση μέθης, δεν πίστευα πως είμαι εγώ ο δράστης”

Αν πίστευα ότι ήμουν εγώ ο δράστης της εξώγαμης συνουσίας που έφερε την εγκυμοσύνη της θυγατέρας μας και την αποβολή του άρρενος εμβρύου ,που μπορούσε να προκαλέσει την επέλευση κινδύνου βιολογικών ανωμαλιών δεν είχα προβεί  φυσικά στην έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελική Αρχή.

Ενδεικτικό είναι ότι κανείς από την οικογένεια μου που κατέθεσε πρανακριτικά δέν καταθέτει οτιδήποτε σε βάρος μου,διότι μέχρι σήμερα η συμπεριφορά μου ως συζύγου και πατέρα ήταν άριστη,υποδειγματική.

Σήμερα όμως πρίν καν  λογοδοτήσω στην Δικαιοσύνη έχω καταδικαστεί  a priori στα μάτια της κοινής γνώμης, της κοινωνίας από τα ΜΜΕ και τα διάφορα ιστολόγια ,χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά περιστατικά  και στιγματιστεί ως ο πατέρας που βίασε και ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης θυγατέρας του που πάσχει από σοβαρή διανοητική διαταραχή. Έχω ήδη προκαταβολικά κριθεί ένοχος.

Άλλωστε στο Νοσοκομείο αυθορμήτως προσεφέρθην αυτοβούλως  να γίνει βιολογικός έλεγχος του γενετικού τύπου μου και επίσης μόνος μου εμφανίστηκα στο ΑΤ Ιτέας. Ακόμη και σήμερα αδυνατώ να πιστέψω ότι είμαι εγώ ο δράστης της αποτρόπαιας αυτής πράξης και διατηρώ μία επιφύλαξη για τον εαυτό μου

Διότι διατηρώ κανονική ,τακτική σεξουαλική επαφή με την σύζυγο μου. .

Να σημειώσω ότι η θυγατέρα μας ενίοτε εξήρχετο όνη της από την οικία μας και πήγαινε βόλτα προς το λιμάνι και επέστρεφε.

Γνωρίζω ότι πρόκειται για επιβαρυντική περίπτωση της κατηγορούμενης κατάχρησης σε ασέλγεια ,διότι υφίσταται μεταξύ μας εξ αίματος συγγενικός δεσμός.

Γνωρίζω ,αντιλαμβάνομαι ότι η πράξη μου είναι ασυγχώρητη!, πλήν όμως  σας καταθέτω με ειλικρίνεια  και ευθύτητα ,ότι δεν το επεδίωξα  με βούληση την ανάρμοστη και ποινικά κολάσιμη πράξη μου με δόλο, έστω ενδεχόμενο δεν θα τολμούσα να πετύχω συνουσία με εξ αίματος συγγενή μου ,να τελέσω αυτό το αποτρόπαιο  έγκλημα και πολύ περισσότερο με τήν 16 χρονη θυγατέρα μου.

Ουδέποτε άσκησα σωματική βία επάνω της για να πετύχω σεξουαλική επαφή μαζί της, άλλωστε δεν φέρει κακώσεις στο σώμα της, η όλη διαδικασία στην οποίαν υποβλήθηκε για την αποβολή του άρρενος εμβρύου με στεναχώρησε και με συγκλόνισε ,διότι φοβήθηκα για την υγεία και την ζωή της,να μην εκτεθεί σε κίνδυνο.Δεν θυμούμαι ειλικρινά τι συνέβη εκείνη την ατυχή ημέρα.

Βρίσκομαι στην Ελλάδα σχεδόν  από τις αρχές του 1990 ,έχω νομιμοποιηθεί με Άδεια Διαμονής & Εργασίας όπως και η οικογένεια μου, υποβάλλω φορολογική δήλωση καταβάλω τους αναλογούντες φόρους στο κράτος ,είμαι νομοταγής,είμαι ένας φτωχός βιοπαλαιστής ,οικογενειάρχης και σύζυγος και εργάζομαι σκληρά ,είτε στην συγκομιδή ελαιών κυρίως ή στα μπετά  σε οικοδομές ,στα χωράφια για να κερδίζω με ιδρώτα περ 700 ευρώ μηνιαίως για να συντηρήσω την 4 μελή οικογένεια μου, να καλύψω την μηνιαία δαπάνη συντήρησης της οικίας μας το φροντιστήριο του υιού μου ,την ένδυση και υπόδηση όλων, χωρίς να λείψει τίποτα κατά γενική ομολογία, του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος μας στην Ιτέα Ν.Φωκίδας, φροντίζοντας πρωτίστως για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας, όπου διαμένουμε χωρίς να έχω απασχολήσει τις Αστυνομικές η Δικαστικές Αρχές μέχρι σήμερα.

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουζέλας

Υποβάλλω αίτημα διενέργειας Ψυχιατρικής Πραγματογνωμοσύνης, πρίν την κρίση σας , προκειμένου να διαπιστωθεί η η κατάσταση της ψυχικής και πνευματικής  υγείας μου.

Έχω λευκό ποινικό μητρώο ,δεν έχω απασχολήσει τις Αστυνομικές η Δικαστικές Αρχές ,δεν είμαι ύποπτος φυγής και έχω σταθερή, γνωστή διεύθυνση διαμονής στην Ιτέα Φωκίδας,δεν έχω παραβιάσει όρους και δεν είμαι επικίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων ώστε να κρίνεται  αιτιολογημένα επιβεβλημένη η προσωρινή κράτηση μου».

Ο δικηγόρος του Βασίλης Νουζέλας ανέφερε:

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαριά  ακραία περίπτωση ασέλγειας και αιμομιξίας ανιόντος με θύμα ανήλικη 16χρονη με διανοητική στέρηση.Ο κατηγορούμενος δεν θυμάται τι συνέβη. Τα έχει  κυριολεκτικά χαμένα.Φρόντιζε την θυγατέρα του. Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης .Είναι συγκλονισμένος και βέβαια μετανιωμένος. Δεν μπορεί  να διανοηθεί την αποτρόπαια πράξη του. Δεν συγχωρεί τον εαυτό του. Ζητά ΣΥΓΝΩΜΗ από την οικογένεια του. Ενδεχομένως αιτηθώ την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης Προς στιγμήν δεν αμφισβητούμε  τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου ταυτοποίησης του DNA που τον καθιστά βιολογικό πατέρα του αγέννητου εμβρύου. Μου εκμυστηρεύτηκε..ότι Θα ήθελε καλύτερα να πεθάνει».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ