Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ποιοι μπήκαν στο στόχαστρο του Εισαγγελέα για το σκάνδαλο Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι μπήκαν στο στόχαστρο του Εισαγγελέα για το σκάνδαλο Folli Follie

Μέτοχοι, Κεφαλαιαγορά, τράπεζες και ελεγκτικοί μηχανισμοί ισολογισμών αλλά και παράγοντες της χρηματαγοράς έχουν μπει στο στόχαστρο του εισαγγελέα για την υπόθεση της Folli Follie.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γ. Δραγάτσης

O οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης «περιγράφει» επί της ουσίας τις επόμενες κινήσεις του στο βούλευμα με το οποίο διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και ακόμα 4 μελών του ΔΣ (σύνολο 7 προσώπων). Το βούλευμα αυτό  δείχνει πως τουλάχιστον από το 2007 (με ενδείξεις μάλιστα πως η αλλοιωμένη εικόνα της εταιρίας ξεκίνησε από το 2001) νοθευόταν η οικονομική εικόνα της εταιρίας. Αυτό, όπως λένε νομικές πηγές δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες –πέραν των μετόχων βέβαια- για τους εποπτικούς μηχανισμούς.

Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί:

-Ευθύνες για απάτη και χειραγώγηση και ξέπλυμα αναζητούνται στην οικογένεια Κουτσολιούτσου αλλά και στους άλλους 2 βασικούς μετόχους

-Στην ΕΛΤΕ (Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων) η οποία ελέγχει τους ισολογισμούς οι οποίοι όπως προκύπτει – από όσα αναφέρονται στο βούλευμα- ήταν αλλοιωμένοι επί σειρά ετών και βάθος χρόνου που φτάνει τουλάχιστον στο 2007.

-Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την ευρύτερη στάση της για τα χρόνια που προηγήθηκαν του ισολογισμού του 2017 και για την άσκηση του εποπτικού ρόλου της

-Ευθύνες των αναδόχων των ομολογιακών δανείων αλλά και των χρηματιστηριακών εταιριών που προώθησαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρίας.

-Ευθύνες διαχειριστών Private Banking και διαχειριστών funs που προωθούσαν  αγορές και πωλήσεις

-Ευθύνες τραπεζών για τα δάνεια που χορηγούσαν στην Folli Follie χωρίς να ελέγχουν τους ισολογισμούς της εταιρίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ