Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στα χέρια εισαγγελέα η καταγγελία για εκδίωξη ηλικιωμένου από γηροκομείο της Μητρόπολης Καλαβρύτων επειδή είναι ομοφυλόφιλος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στα χέρια εισαγγελέα η καταγγελία για εκδίωξη ηλικιωμένου από γηροκομείο της Μητρόπολης Καλαβρύτων επειδή είναι ομοφυλόφιλος

Η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, για ηλικιωμένο που εκδιώχθηκε από γηροκομείο, στην περιοχή των Καλαβρύτων, με μόνη αιτιολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος, φαίνεται ότι δεν σόκαρε μόνο την κοινή γνώμη αλλά και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία έδωσε αμέσως παραγγελία για έρευνα.

Έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Με την παραγγελία της στην Εισαγγελία Καλαβρύτων, η κ. Δημητρίου ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί, μεταξύ άλλων, το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί και αδίκημα που τιμωρείται με τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.

Η καταγγελία

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από το tempo24news, με αφορμή την καταγγελία δομής του Δήμου Πατρέων, σύμφωνα με την οποία ο ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας,  απομακρύνθηκε από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο», που υπάγεται στη Μητρόπολη Καλαβρύτων, μόνο και μόνο γιατί είναι ομοφυλόφιλος.

Ο ηλικιωμένος ο οποίος μέχρι πρότινος δεχόταν τη φροντίδα του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», χρειάστηκε να μεταφερθεί στο γηροκομείο, λόγω της επιδείνωσης των προβλημάτων υγείας του. Οι υπεύθυνοι του προγράμματος ζήτησαν να φιλοξενηθεί ο ανήμπορος ηλικιωμένος.

Στην περίπτωση εξάλλου του ηλικιωμένου είχαν αναφερθεί, όπως αναφέρει το avmag, και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, στην  πρόσφατη δίκη του, προσπαθώντας να πείσουν πως περιθάλπτει στη Μητρόπολή του ακόμη και… ομοφυλόφιλους.

Πήρε πίσω την απόφαση τελικά το γηροκομείο

Τελικά, υπό την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου υποχρεώθηκαν σε «αναδίπλωση», ανακαλώντας  την  επίμαχη απόφαση προκειμένου να παραμείνει σε αυτό ο ηλικιωμένος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ