Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Την αποφυλάκιση Ριχάρδου και επτά ακόμα κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την αποφυλάκιση Ριχάρδου και επτά ακόμα κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας 

Την αποφυλάκιση των οκτώ προφυλακισμένων κατηγορουμένων για την υπόθεση του φερόμενου κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού πρότεινε, κατά πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, που θα κρίνει το ζήτημα με βούλευμα του, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η εισαγγελέας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τάσσεται με την γνώμη της ανακρίτριας διαφθοράς η οποία χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης. Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς ζήτησε την ανάκληση της προφυλάκισης των κατηγορουμένων, καταλήγοντας μετά από έγγραφο της ΑΑΔΕ ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν στοιχειοθετείται. Λόγω αυτού η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς έκρινε ότι “δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως”.

Το ζήτημα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια της υπόθεσης κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.

Για το ζήτημα οι οκτώ κατηγορούμενοι, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων τους, έχουν καταθέσει αιτήσεις αποφυλάκισης, επισημαίνοντας ότι η συνέχιση της προσωρινής τους κράτησης είναι παράνομη.

Η έκδοση του σχετικού βουλεύματος που θα κρίνει και την παραμονή ή μη των κατηγορουμένων στη φυλακή αναμένεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ