Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Τοπαλούδη: Η ιατρική πραγματογνωμοσύνη το βούλευμα και η κατάθεση της μάνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Τοπαλούδη: Η ιατρική πραγματογνωμοσύνη το βούλευμα και η κατάθεση της μάνας

Την ώρα που η ανακριτική έρευνα για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το  δικαστικό  βούλευμα  για την παραπομπή σε δίκη  των δύο δραστών που έχουν προφυλακιστεί, νέα συγκλονιστικά στοιχεία της δικογραφίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ αυτών όπως αποκαλύπτει η Realnews, είναι η ιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον 21χρονο Ροδίτη η οποία  καταλήγει στο ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται, προφανώς για να τύχει ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, δεν υπάρχουν και πως εν ολίγοις ο κατηγορούμενος επιχείρησε να παραπλανήσει τους γιατρούς. Βάση των ιατρικών συμπερασμάτων «έχει μεγάλη δυσκολία να ελέγξει σαδιστικές, επιθετικές παρορμήσεις και ταυτόχρονα αδυνατεί  να νιώσει τα συναισθήματα, να έχει ενσυναίσθηση της συμπεριφοράς του και των συνεπειών της» ενώ από τα τεστ προέκυψε πως «φαίνεται να πρόκειται για το προφίλ μίας αντικοινωνικής, ψυχοπαθητικής προσωπικότητας…».

Καλοστημένη οργάνωση

Στην ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται και η κατάθεση της μάνας της 22χρονης φοιτήτριας που κάνει λόγο για μία «καλοστημένη οργάνωση» στο νησί από «γονείς, συγγενικά πρόσωπα, άτομα με διάφορα αξιώματα, ενδεχομένως  και αιρετούς» οι οποίοι  προσπαθούν να «κουκουλώσουν»  εγκλήματα βιασμών  ενώ θεωρεί  ότι  οι γονείς των δολοφόνων του παιδιού της , είναι «συνεργοί».

Ενδεικτικό πάντως της περαιτέρω ποινικής μεταχείρισης των δραστών θεωρείται από νομικούς που παρακολουθούν την υπόθεση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου για την συνέχιση της κράτησης των δύο κατηγορουμένων.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές  «έδρασαν μεθοδικά», με εμμονή να την σκοτώσουν, επιλέγοντας  έναν  «εξαιρετικώς επώδυνο, αργό  και βασανιστικό  τρόπο θανάτωσης , επιλογή η οποία μάρτυρα ιδιαίτερη σκληρότητα …»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr