Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Ξέχασαν” τους συνταξιούχους καθηγητές ΤΕΙ από την απόφαση δικαίωσης των ειδικών μισθολογίων;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Ξέχασαν” τους συνταξιούχους καθηγητές ΤΕΙ από την απόφαση δικαίωσης των ειδικών μισθολογίων;

Από το 2013(!) περιμένουν οι συνταξιούχοι καθηγητές ΤΕΙ να εκδοθεί η απόφαση με την οποία δικαιώνονται ώστε θα λάβουν τα αναδρομικά τους από τις αντισυνταγματικές, όπως κρίθηκε, περικοπές των συντάξεων των ειδικών μισθολογίων( καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, σώματα ασφαλείας, γιατροί ΕΣΥ κλπ).

Η απίστευτη καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕ) ΤΕΙ,  προς το dikastiko.gr δημιουργεί μείζων θέμα ηθικής και νομικής τάξης καθώς η κατηγορία αυτών των καθηγητών ενώ όλοι θα πάρουν αναδρομικά περιμένει ακόμη την καθαρογραφή της απόφασης για να εισπράξει όσα νομίμως δικαιούται. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην επιστολή τους μετά την προσφυγή τους το 2013 στο Ελεγκτικό Συνέδριο περίμεναν μέχρι το 2016 όταν ενημερώθηκαν  ότι θα εκδοθεί πιλοτική απόφαση, συνολικά για τους καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ:

Περιμένουν από το 2013 να εκδοθεί μια δικαστική απόφαση για αυτούς

«Όταν όμως δημοσιεύθηκε η σχετική πιλοτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2016 (Απόφ. 1506/2016 ), πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι από αβλεψία των υπευθύνων (εισηγητές) ή των υπηρεσιών του Δικαστηρίου ,δεν είχε περιληφθεί με ακρίβεια ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ που αφορούσε τους καθηγητές ΤΕΙ και από αυτήν την αναγνωρισμένη αβλεψία, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ατομικές δίκες με βάση την πιλοτική απόφαση και ως εκ τούτου έγινε αναγκαίο να επαναληφθεί νέα πιλοτική δίκη με αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση. 

Η νέα δίκη εκδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2017, αλλά μέχρι σήμερα (20/09/208), αν και πρόκειται για μια απολύτως όμοια δίκη-υπόθεση, με διαφορά μόνο στην συγκεκριμένη παράγραφο, η απόφαση ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί ακόμα, με κίνδυνο αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την Νομοθετική ρύθμιση –αποκατάσταση , να κινδυνεύσουμε να μείνουμε έξω, μόνον εμείς (συμβολικά το ½ μιας κατηγορίας), από τις πέντε κατηγορίες των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, από την δικαιολογημένη δίκαιη ρύθμιση-λύση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση»!

 Ολόκληρη η επιστολή των συνταξιούχων έχει ως εξής:

«Πληροφορούμεθα ότι με απόφαση της Κυβέρνησης , επίκειται σχετική Νομοθετική ρύθμιση – για την αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας , που επήλθε με  την καταστροφική μείωση που επιβλήθηκε με τον Ν.4093/2012 και λοιπούς από το 2012 (και μάλιστα αναδρομικά με ανάληψη-απαίτηση επιστροφής ήδη καταβληθέντων),  στις προβλεπόμενες και νομοθετημένες νόμιμες συνταξιοδοτικές αποδοχές μας.

Πολλοί συνάδελφοί μας προσέφυγαν τότε (εμπρόθεσμα) στην δικαιοσύνη  για αποκατάσταση, αλλά από τον Μάιο του 2013 και μέχρι σήμερα, δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές δικαστικές αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο (μόνο για την δικιά μας κατηγορία) .

Η υπόθεση είχε παραπεμφθεί από τα Τμήματα, στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να εκδοθεί μια πιλοτική απόφαση που θα αφορούσε ΟΛΟΥΣ  τους Καθηγητές ΑΕΙ ( κατά Νόμο τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ).

Σε αλλεπάλληλες παραστάσεις συναντήσεις μας με τα αρμόδια όργανα του Δικαστηρίου αλλά και με την κα Πρόεδρο του Δικαστηρίου (10/03/2016), μας διαβεβαίωναν ότι η απόφαση θα είναι κοινή για τους καθηγητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ,αφού ο Νόμος με τον οποίο αμείβονται είναι κοινός.

Όταν όμως δημοσιεύθηκε η σχετική πιλοτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τον Ιούνιο του 2016 (Απόφ. 1506/2016 ), πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι ότι από αβλεψία των υπευθύνων (εισηγητές) ή των υπηρεσιών του Δικαστηρίου ,δεν είχε περιληφθεί με ακρίβεια ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ που αφορούσε τους καθηγητές ΤΕΙ και από αυτήν την αναγνωρισμένη αβλεψία, δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ατομικές δίκες με βάση την πιλοτική απόφαση και ως εκ τούτου έγινε αναγκαίο να επαναληφθεί νέα πιλοτική δίκη με αποτέλεσμα νέα καθυστέρηση.

Η νέα δίκη εκδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2017, αλλά μέχρι σήμερα (20/09/208), αν και πρόκειται για μια απολύτως όμοια δίκη-υπόθεση, με διαφορά μόνο στην συγκεκριμένη παράγραφο, η απόφαση ΔΕΝ έχει δημοσιευθεί ακόμα, με κίνδυνο αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την Νομοθετική ρύθμιση –αποκατάσταση , να κινδυνεύσουμε να μείνουμε έξω, μόνον εμείς (συμβολικά το ½ μιας κατηγορίας), από τις πέντε κατηγορίες των λεγόμενων ειδικών μισθολογίων, από την δικαιολογημένη δίκαιη ρύθμιση-λύση που σχεδιάζει η Κυβέρνηση.

Πρόσφατα (13/09/2018), συναντηθήκαμε και πάλι με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κα Ανδρονίκη Θεοτοκάτου,  χωρίς να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση για την έγκαιρη δημοσίευση της σχετικής απόφασης.

Υπάρχει λοιπόν και λειτουργεί η δικαιοσύνη στην Ελλάδα σήμερα;;; 

Οι συνταξιούχοι πιστεύουν πως θα οδηγηθούν να χάσουν τα αναδρομικά τους

Επειδή, μια καθυστέρηση εκδίκασης και έκδοσης τελικής απόφασης, πάνω από 6 χρόνια για την δικαίωση και την αποκατάσταση , απομάχων της εργασίας, που αυτό το διάστημα μπορεί να είναι και μοιραίο ή και «άχρηστο». Να σημειώσουμε ότι εμείς, οι συνταξιούχοι πάνω από τα 70 χρόνια,  δεν θεωρούμε αυτό το επιχείρημα προκλητικό ή μακάβριο, , είτε χρησιμοποιείται από τον Πρωθυπουργό ή τον Υπουργό,  αλλά ως επιχείρημα για την ενίσχυση των απόψεων και των διαπιστώσεών μας και υπέρ της δικαιολογημένης αγανάκτησής μας, για την μη αποκατάσταση εγκαίρως του δικαίου.

Ασφαλώς επισημαίνουμε  μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση που βρίσκεται στα όρια της όποιας ανοχής για την «κανονική» λειτουργία της Δικαιοσύνης και την ασφάλεια δικαίου… και φυσικά δημιουργεί σοβαρό θέμα εμπιστοσύνης στον θεσμό της απονομής δικαιοσύνης στον τόπο και στον πολίτη, όταν μάλιστα συναφείς, σχεδόν όμοιες ανάλογες   υποθέσεις όμοιων κατηγοριών διεκπεραιώθηκαν πολύ σύντομα (ολοκληρώθηκε η διαδικασία από 6 μήνες (Συνταξιούχοι Δικαστές) έως 2 χρόνια (μερικοί εκ των λοιπών) από τα αρμόδια Ανώτατα Δικαστήρια, ενώ έχει ολοκληρωθεί πλήρως από το ΣτΕ (για τους εν ενεργεία) και από το Ελεγκτικό Συνέδριο (συνταξιούχοι) .

Επειδή ένας τελικός αποκλεισμός από την γενική τελική δικαίωση, μόνο των συνταξιούχων ΤΕΙ με διάταξη Νόμου, όχι με ευθύνη μας αλλά από αβλεψία αρμοδίων, θα αποτελέσει κορυφαία αδικία σε βάρος μας, έχουμε ζητήσει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ ΓΙΩΡΓΟ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ κατ αρχήν να μας περιλάβει στην σχεδιαζόμενη ρύθμιση, αποκαθιστώντας το δίκαιο  αφού ήδη και το ΣτΕ αποκατέστησε τους εν  ενεργεία συναδέλφους μας… πολλοί από τους οποίους το 2012 ήσαν εν ενεργεία, ενώ μετά κατέστησαν συνταξιούχοι, άρα θα προκύπτει η αναμφισβήτητη αντίφαση ο ίδιος άνθρωπος να έχει δικαιωθεί εν μέρει ως εν ενεργεία  και να αναμένει να δικαιωθεί, σε πλήρη αποκατάσταση ως συνταξιούχος !!!

 Πρωτοφανές και απαράδεκτο!!!»   

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ