Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο υπ. Δικαιοσύνης ξεκινάει διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο υπ. Δικαιοσύνης ξεκινάει διαδικασίες για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Νέο μαραθώνιο δρόμο ξεκινάει ο   υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας λίγες μέρες μόλις κάλυψε τις δύο κενές θέσεις στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, δηλαδή του πρόεδρου όπου καθήκοντα ανέλαβε ο Ιωσήφ Τσαλαγανίδης και  του εισαγγελέα που τη θέση κατέλαβε ο Βασίλης Πλιώτας.

Ο νέος μαραθώνιος του Κώστα Τσιάρα είναι τώρα για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα κενωθεί σε  περίπου δύο μήνες και για τις κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Μετά την αποχώρηση, στο τέλος του  ερχόμενου Οκτωβρίου, της Ανδρονίκης Θεοτοκάτου  από την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επόμενος πρόεδρος του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου θα είναι   άνδρας, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο

Η 62χρονη Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, παρά το γεγονός ότι δεν συμπλήρωσε το ανώτατο συνταγματικό όριο συνταξιοδότησης, αποχωρεί από τη θέση της προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και αυτό γιατί συμπλήρωσε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο στη θέση της προέδρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι η τετραετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες  ο νέος πρόεδρος έχει πλούσιο επιστημονικό  βιογραφικό και είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων που απασχολούν το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο. Πέρα όμως από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ο Κώστα Τσιάρα έχει να δρομολογήσει τη διαδικασία για την πλήρωση των κενών θέσεων των αντιπροέδρων του Συμβουλίου  της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Πάντως, η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για τις νέες επιλογές το υπουργείο Δικαιοσύνης θα τηρήσει και πάλι την επετηρίδα, όπως έκανε  και για την  κάλυψη των δύο θέσεων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ