Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποια είναι τα φαβορί για την Προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για τις θέσεις αντιπροέδρων Αρείου Πάγου (όλα τα ονόματα)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποια είναι τα φαβορί για την Προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και για τις θέσεις αντιπροέδρων Αρείου Πάγου (όλα τα ονόματα)

Ο Ιωάννης Σαρμάς για την προεδρία του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Αλτάνα Κοκκοβού για μια από τις θέσεις αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου συγκέντρωσαν τα 4/5 των θετικών ψήφων της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και προβάλλουν ως φαβορί για να καταλάβουν τις θέσεις στο επικείμενο υπουργικό συμβούλιο.

Οι επιλεγέντες από την Διάσκεψη των Προέδρων για την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου, καθώς και οι επιλεγέντες για τις πέντε θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, παραπέμπονται στο υπουργικό συμβούλιο, για την τελική κρίση.

Η Διάσκεψη των Προέδρων Βουλής ολοκλήρωσε τις ακροάσεις των υποψηφίων και προχώρησε στις γνωμοδοτήσεις της, από τις οποίες προκύπτουν και οι επικρατέστεροι για τις θέσεις, χωρίς βέβαια αυτό να είναι ούτε απόλυτο , ούτε δεδομένο.

Έτσι, μεταξύ των έξι υποψηφίων για την θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως είχαν προεπιλεγεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η Διάσκεψη των Προέδρων προέκρινε τους τρεις μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της. Πρόκειται για τους: Ιωάννη Σαρμά (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων), Σωτηρία Ντούνη και Κωνσταντίνο Κωστόπουλο.

Επίσης, για την πλήρωση των πέντε κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, η Διάσκεψη γνωμοδότησε υπέρ των οκτώ αρεοπαγιτών Αλτάνας Κοκκοβού (συγκέντρωσε τα 4/5 των θετικών ψήφων) Αβροκόμης Θούα, Ασπασίας Μαγιάκου, Γιώργου Κοντού, Γιάννη Μαγγίνα, Γιώργου Χοιμέ, Διονυσίας Μπιτζούνη και Γιώργου Παπαηλιάδη. Για τις πέντε κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, οι υποψήφιοι ήταν συνολικά 14.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο ρόλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είναι γνωμοδοτικός και την τελική επιλογή θα κάνει το υπουργικό συμβούλιο το οποίο και θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ