Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ισόβια στον Δανό εφευρέτη για την δολοφονία δημοσιογράφου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια στον Δανό εφευρέτη για την δολοφονία δημοσιογράφου

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επικύρωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοπεγχάγης στον Δανό εφευρέτη, Πέτερ Μάντσεν, για τη δολοφονία και τον διαμελισμό Σουηδής δημοσιογράφου πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του, στο οποίο και διέμενε στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Ο 47 χρονος Μάντσεν χωρίς να ομολογήσει, και υποστηρίζοντας την εκδοχή του θανάτου από ατύχημα, ουδέποτε αμφισβήτησε την ετυμηγορία για την ενοχή του.

Μάλιστα δεν είχε προσφύγει κατά της καταδίκης του, συνεπώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε μόνο επί της απόφασης της καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη — ποινή που τυπικά διαρκεί περίπου 15 χρόνια στη Δανία.

Στις 10 Αυγούστου 2017, η 30χρονη Κιμ Βαλ επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο με σκοπό να πάρει συνέντευξη από τον 47χρονο για το αμερικανικό περιοδικό Wired. Τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο σύντροφός της, ο οποίος παρέστη στη δίκη, δήλωσε την εξαφάνισή της. Η σορός της βρέθηκε στη συνέχεια στη θάλασσα και διαμελισμένη.

Η νεκροψία προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί. Το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα -14- μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα. Η εισαγγελία εξάλλου επικαλέστηκε τα άχρηστα εργαλεία για ένα υποβρύχιο τα οποία μετέφερε στο σκάφος ο κατηγορούμενος λίγο πριν διαδραματιστούν τα γεγονότα, όπως ένα πριόνι για ξύλα, λουριά βαλίτσας και ένα ακονισμένο κατσαβίδι μήκους 50 εκατοστών.

Πηγή: www.newsit.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ