Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο δραπέτης με τα 1000 πρόσωπα που για 17 χρόνια κατάφερε να παραμυθιάζει το σύμπαν!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιος είναι ο δραπέτης με τα 1000 πρόσωπα που για 17 χρόνια κατάφερε να παραμυθιάζει το σύμπαν!

Την δόξα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία «Πιάσε με αν μπορείς» κατάφερε να κλέψει ο πολυμήχανος 45χρονος δραπέτης Κωνσταντίνος Γιαλούρης ή Κωνσταντίνος Δαναός, όπως ήταν το καλλιτεχνικό όνομα με το οποίο κατάφερε όχι μόνο να αναπνέει αέρα ελευθερίας επί 17 ολόκληρα χρόνια, αλλά και να κάνει καριέρα στο τραγούδι και στην TV!

Μάλιστα, κανείς από αυτούς που -υποτίθεται ότι- τον αναζητούσαν δεν τον αναγνώρισε, όταν πόζαρε δίπλα σε celebrities, στους οποίους παρουσιαζόταν ως γιος εφοπλιστή, δημοσιογράφος- παρουσιαστής, manager καλλιτεχνών,  κουμπάρος του Ανδρέα Μπάρκουλη και γιος της Κορίνας Τσοπέη ή του Γιώργου Λιάνη αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες! Όπως αποκαλύπτει η “Espresso”, ο… μεγάλος Παραμυθάς  δεν «πουλούσε» μόνο παραμύθια, αλλά φρόντισε  να γράψει και ένα!

Αποφάσισε να γίνει… διάσημος!

Μετά την άδεια χωρίς επιστροφή που πήρε το 2002 από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εξέτιε ποινή για απάτες, ο Κωνσταντίνος Γιαλούρης ήρθε στην Αθήνα και αποφάσισε να γίνει… διάσημος. Αν και οι αρχές τον αναζητούσαν, κράτησε το μικρό του όνομα και, αλλάζοντας το επώνυμό του σε Δαναός, «έχτισε» αργά αλλά σταθερά μια καινούργια ζωή. Συστήθηκε τόσο στην παρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη, όσο και στην κόρη της Σοφίας Βόσσου, ως ο γιος του εφοπλιστή Δαναού, ενώ σε ένα spa συστήθηκε ως συνεργάτης της πρωινής εκπομπής της Φαίης Σκορδά, χρησιμοποιώντας το όνομα της παρουσιάστριας.  Μάλιστα, τους είχε διαβεβαιώσει ότι θα πήγαινε και η ίδια η Φαίη Σκορδά που χθες το πρωί, κατά την διάρκεια της εκπομπής, όταν πληροφορήθηκε από τους συνεργάτες της ότι εκμεταλλευόταν το όνομά της αναφώνησε έκπληκτη:

«Παιδιά τι είναι αυτά που γίνονται; Μη με μπλέκετε σε τέτοιες ιστορίες! Αυτός ο κύριος χρησιμοποιούσε το όνομά μου;»!

Πριν από περίπου δύο χρόνια, ο «απατεώνας με τα χίλια πρόσωπα» πήγε σε ένα γραφείο τελετών στην Καλλιθέα προσποιούμενος τον δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη και ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε επίθεση από ληστές που έκλεψαν το πορτοφόλι και την κάμερά του. Έτσι, κατάφερε να αποσπάσει 100 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του γραφείου, πείθοντάς τον ότι θέλει να πάει στο ΚΤΕΛ για να πάρει το λεωφορείο για Θεσσαλονίκη!

«Άλωσε» και τη Θεσσαλονίκη!

Εκτός από την Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Δαναός είχε επεκτείνει την δράση του και στην Θεσσαλονίκη, όπου εμφανιζόταν σε νυχτερινά κέντρα ως γιος της Κορίνας Τσοπέη, έπειθε τους επιχειρηματίες πως είναι ο γιος της «Μις Υφήλιος» του 1964 και ότι είναι μάνατζερ που θα κλείσει τον δρόμο και θα τους φέρει να τραγουδήσουν τρία μεγάλα ονόματα, μεταξύ των οποίων της Βίσση και της Βανδή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θράσος του ήταν τόσο μεγάλο που δεν δίστασε λίγα χρόνια μετά την απόδρασή του από την Κρήτη, να επιστρέψει στο νησί για να κάνει τηλεοπτική καριέρα σε γνωστό τοπικό σταθμό, όπου έπαιρνε συνεντεύξεις ως δημοσιογράφος από ηθοποιούς και τραγουδιστές. Στο μικρόφωνό του μίλησαν κατά καιρούς ο Μέμος Μπεγνής, η Ρέα Τουτουντζή, ο Φώτης Σπύρου, η Ίνα Λαζοπούλου και άλλοι! Παράλληλα, είχε αποφασίσει να γίνει και τραγουδιστής, ηχογράφησε δύο τραγούδια, τα έκανε και βίντεο κλιπ, όμως δεν είχε τα φόντα για να κάνει καριέρα.

Πως και δεν τον αναγνώρισαν;

Απορίας άξιο, πάντως, είναι πώς με τόσες δημόσιες εμφανίσεις δεν τον αναγνώρισε κάποιος από το σωφρονιστικό κατάστημα όπου ήταν έγκλειστος για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ή από τις διωκτικές αρχές! Άγνωστο παραμένει και πώς έγινε κουμπάρος του Ανδρέα Μπάρκουλη, κάνοντας μάλιστα δηλώσεις σε εκπομπές για τον αείμνηστο ηθοποιό. Χθες, ωστόσο, η Μαίρη Μπάρκουλη έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν ήταν κουμπάρος τους, αλλά απλός φίλος.

O Κωνσταντίνος Γιαλούρης ή Δανός με τους διάσημους “φίλους” του!

Το παραμύθι που… αναβλήθηκε

Ο φυγόποινος δραπέτης Κωνσταντίνος Γιαλούρης δεν έλεγε απλώς παραμύθια σε δεκάδες Έλληνες καλλιτέχνες με σκοπό το κέρδος, αλλά κάποια στιγμή έγραψε και… κανονικό παραμύθι με τίτλο «Η χώρα του φωτός» και  θέμα την Ελλάδα της οικονομικής κρίσης! Μάλιστα, είχε το θράσος να υποστηρίζει τότε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικό σκοπό, συγκεκριμένα στην ενίσχυση  του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας! Στο όνομα δε της υποτιθέμενης φιλανθρωπίας του, επιστράτευσε πολλά γνωστά πρόσωπα της showbiz για να φωτογραφηθούν ως ήρωες του εν λόγω παραμυθιού, βοηθώντας αφιλοκερδώς στην εικονογράφηση του! Μεταξύ αυτών ήταν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Γιάννης Σπαλιάρας, Ρέα Τουτουνζή, Δέσποινα Καμπούρη, η Τζόυς Ευείδη με την σκυλίτσα της, το μοντέλο Γιώργος Γαστεράτος και η αείμνηστη αστρολόγος Βιργινία Λεούση!

«Νυχτοκάματο» 4.000 ευρώ

Ήταν 11 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο Γιαλούρης, που εκείνη την εποχή δήλωνε επίσης στιχουργός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, παραχώρησε μια συνέντευξη στην «Espresso» με σκοπό να προωθήσει το συγκεκριμένο πρότζεκτ.  Όπως είχε πει, μάλιστα, η παρουσίαση του παραμυθιού θα γινόταν στις 22 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς. Τελικά, η εκδήλωση αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ενώ όσο κι αν ψάξαμε στο διαδίκτυο δεν βρήκαμε πληροφορίες για το αν εκδόθηκε ποτέ το συγκεκριμένο παραμύθι.

Έταζε σε τραγουδιστές εμφανίσεις σε κρουαζιερόπλοια με «νυχτοκάματο» 4.000 ευρώ, δανειζόταν χρήματα από επιχειρηματίες χρησιμοποιώντας τους επώνυμους “φίλους” του, ενώ έτρωγε και έπινε δωρεάν σε όποιο μαγαζί πήγαινε, δήθεν ως celebrity ή γόνος εφοπλιστικής οικογένειας!

“Είμαι γιος του εφοπλιστή Δαναού”!

Αυτό έλεγα και έτσι συστήθηκε στην Ζήνα Κουτσελίνη όταν πήγε καλεσμένος στην εκπομπή της, αλλά και στην κόρη της Σοφίας Βόσσου. Ερασμία Μάνου. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό η τελευταία μέσα από το προφίλ της στο facebook, παραλίγο να πέσει θύμα του:

 «Μου είχε κάνει κάποια στιγμή συνέντευξη και είχαμε συναντηθεί κάποιες φορές. Εμένα μου είχε πει πως είναι γιος του Δαναού του εφοπλιστή, προσπαθώντας να με ψήσει να του δώσω δανεικά! Φυσικά, ποτέ δεν του έδωσα και μάλιστα, ενώ με προσέγγιζε επίμονα με τηλέφωνα και μέσω facebook, κάποια στιγμή αναγκάστηκα να τον μπλοκάρω… Για έναν άνθρωπο που κόβει κάπως το μυαλό του, ήταν σαφές πως η ιστορία αυτού του ανθρώπου “βρώμαγε”!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος «Δαναός», που υποδυόταν ακόμη και τον δημοσιογράφο του… αμερικανικού CNN  φέρεται να προσποιούνταν ακόμη και τον χαρτομάντη, ρίχνοντας “Ταρώ”!

Οι πληροφορίες θέλουν αρκετούς επώνυμους να τον εμπιστεύονται για να τους «διαβάσει» το μέλλον τους, όμως δεν κατάφερε να δει το… δικό του!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ