Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νικόλαος Ανδρουλάκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νικόλαος Ανδρουλάκης

Ένας εκ των κορυφαίων Ακαδημαϊκών, καθηγητής Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας, ο Νικόλαος Ανδρουλάκης, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή Αθηνών, και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στο οποίο σπούδαζε ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το 1964 έγινε βοηθός στη Νομική Σχολή Αθηνών και την ίδια χρονιά έλαβε υποτροφία του γερμανικού Ιδρύματος Αλεξάντερ φον Χούμπολτ (Alexander von Humboldt-Stiftung). Το 1967 εκλέχθηκε υφηγητής στην Έδρα του Ποινικού Δικαίου, το 1969 έκτακτος καθηγητής και το 1973 τακτικός καθηγητής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2000, οπότε συνταξιοδοτήθηκε λαμβάνοντας τον τίτλο του ομότιμου καθηγητή. Το 2013 εκλέχθηκε τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ποινικής δικονομίας.

Διατέλεσε έκτακτος καθηγητής του πανεπιστημίου του Ζάατ, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών (1977 – 1978), διευθυντής του Τμήματος Ποινικών Επιστημών (1985 – 1998) της ίδιας Σχολής καθώς και πρόεδρος της επιτροπής σύνταξης του νέου ελληνικού ποινικού κώδικα (2005).Από το 1972 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου. Άσκησε ενεργή δικηγορία από το 1958 και συνέγραψε πλήθος νομικών έργων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ