Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γ. Μακρή: Αύριο οι απολογίες των κατηγορουμένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γ. Μακρή: Αύριο οι απολογίες των κατηγορουμένων

Παρούσα καθημερινά στο ακροατήριο όπου διεξάγεται η δίκη για την δολοφονία του συζύγου της είναι η χήρα του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα. Η γυναίκα η οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά με το θύμα, είναι στιγμές που αισθάνεται έντονη δυσφορία κυρίως μέρες σαν τη σημερινή όπου κατέθεταν μάρτυρες υπεράσπισης οι οποίοι επιχειρούσαν να δικαιολογήσουν τα δύο κατηγορούμενα αδέρφια από την Βουλγαρία.

Όπως είναι γνωστό ο επιχειρηματίας δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στην Βούλα, ενώ η εν ψυχρώ εκτέλεση του καταγράφηκε λεπτό προς λεπτό από τις κάμερες που ήταν τοποθετημένες έξω από την οικία του θύματος αλλά και από γειτονικά σπίτια.

Ο τεχνικός σύμβουλος που έχει αναλάβει να εξετάσει το βιντεοληπτικό υλικό και τα άλλα ευρήματα της δικογραφίας από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Γιώργος Καραθανάσης, καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της έκθεσης του. Κατά τον μάρτυρα, ο δράστης που κατέγραψαν οι κάμερες την ώρα της εκτέλεσης του άτυχου επιχειρηματία, έχει ύψος 1, 75 ενώ ο πρώτος εκ των δύο κατηγορούμενων αδερφών που φέρεται ο δράστης της δολοφονίας, έχει ύψος άνω του 1, 90. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε και σε άλλα στοιχεία όπως τα μαλλιά που κατά την άποψη του δεν ταυτίζονται μεταξύ δράστη και κατηγορουμένου.

Ο Γιώργος Καραθανάσης θα ολοκληρώσει αύριο την κατάθεση του και στην συνέχεια αναμένεται να αρχίσουν οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων οι οποίοι αρνούνται οιποιαδήποτε εμπλοκή τους στην δολοφονία του 44χρονου επιχειρηματία. μάρτυρας θα ολοκληρώσει την κατάθεση του αύριο και στη συνέχεια θα αρχίσουν οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων.

Το όψιμο άλλοθι

Κατά τα λοιπά η ακροαματική διαδικασία σήμερα αναλώθηκε στις καταθέσεις τριών γυναικών που έχουν σχέση και με τους δύο κατηγορούμενους. Η μητέρα των δύο αδερφών από τη Βουλγαρία, η σύζυγος του φερόμενου ως εκτελεστή του Γιάννη Μακρή κι ακόμα μία νεαρή γυναίκα η οποία όψιμα προσήλθε να καταθέσει ως το άλλοθι του δεύτερου κατηγορούμενου. «Δεν πιστεύω ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο. Είμαι μητέρα και καταλαβαίνω» τόνισε στην κατάθεση της, προσθέτοντας πως έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους στον Καναδά.

Από την πλευρά της, η σύζυγος του φερόμενου εκτελεστή του Γιάννη Μακρή τόνισε πως πιστεύει πως ο σύζυγος της είναι αθώος.

Και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης ανέφεραν πως τα δύο αδέλφια ήρθαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 προκειμένου να εξετάσουν τις δυνατότητες που είχαν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα στο χώρο της εστίασης.

Η τρίτη μάρτυρας που παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο ως παιδική φίλη των δύο ανδρών υποστήριξε πως την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με τον δεύτερο κατηγορούμενο ο οποίος κατηγορείται ότι συνέδραμε τον αδελφό του στην δολοφονία του επιχειρηματία. Η μαρτυρίας της προκάλεσε τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της έδρας και των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής οι οποίοι την ρωτούσαν, επιμόνως, γιατί δεν εμφανίστηκε νωρίτερα και επέλεξε να καταθέσει όσα γνωρίζει 17 μήνες μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή;

Η μάρτυρας, δικαιολόγησε, το γεγονός αυτό, λέγοντας πως ήταν αρραβωνιασμένη και δεν ήθελε να το μάθει ο τότε σύντροφός της. “Ήμουν αρραβωνιασμένη, συζούσα με άλλον. Δεν μπορούσα να πω πως ήμασταν μαζί στο ξενοδοχείο. Τώρα δεν φοβάμαι πλέον, έχουμε χωρίσει με τον τότε σύντροφό μου” ισχυρίσθηκε η μάρτυρας.

Σχολιάζοντας την κατάθεση της στο δικαστήριο ο δικηγόρος της οικογένειας του θλυματος, Μπάμπης Λυκούδης, σημείωσε ότι “Η ένορκη κατάθεση της μάρτυρος είναι ψευδής. 17 μήνες μετά τη σύλληψη του πρώτου κατηγορουμένου, ουδείς αθώος εμφανίζει άλλοθι για να παραπλανήσει το Δικαστήριο”.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ