Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Την Πέμπτη η κλήρωση στη Βουλή για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Την Πέμπτη η κλήρωση στη Βουλή για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη σύσταση του Δικαστικού Συμβουλίου που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του από τη Βουλή καθώς και αυτής των συμμετόχων.

Το αίτημα της Βουλής για την αποστολή του καταλόγου των δικαστικών λειτουργών που μπορούν να μετέχουν στην επικείμενη κλήρωση για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου βρίσκεται ήδη στα χέρια του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Ο κ.Τσιάρας με τη σειρά του θα ζητήσει από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας τον κατάλογο με τα ονόματα όσων έχουν διοριστεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν, πριν την υποβολή της πρότασης για την άσκηση δίωξης.

Οι κληρώσεις, αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής από τον πρόεδρο της. Θα είναι τρεις τον αριθμό, εκ των οποίων θα αναδειχθούν τα πέντε τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, ο εισαγγελέας καθώς και ο αναπληρωτής του.

Οι κληρώσεις θα γίνουν:

α) για την ανάδειξη τριών τακτικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου και δύο αναπληρωματικών, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου.

β) για την ανάδειξη δύο τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού μέλους του Δικαστικού Συμβουλίου μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

γ) για την ανάδειξη του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και του αναπληρωτή του, από τον κατάλογο των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ