Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Εγκλεισμό σε ψυχιατρείο η απόφαση για τον 18χρονο που βίασε το μικρό αδελφό του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εγκλεισμό σε ψυχιατρείο η απόφαση για τον 18χρονο που βίασε το μικρό αδελφό του

Για διάστημα έξι μηνών θα παραμείνει στην ψυχιατρική κλινική Κορυδαλλού, ο 18χρονος που μαζί με έναν συνομήλικο φίλο του, βίασε τον 13χρονο αδελφό του. Στη απόφαση αυτή κατέληξε οι εισαγγελικές αρχές μετά την απολογία τους την Δευτέρα στην ανακρίτρια Ρόδου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ροδιακή» μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού για χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς είναι ανήλικος, ενώ ο έτερος 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στη διάρκεια της απολογίας τους, ο 18χρονος αδελφός (ο οποίος όπως και ο ανήλικος αδελφός του πάσχουν από προβλήματα νοητικής υστέρησης) αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη θέληση του 13χρονου, ενώ ο 18χρονος συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε για άλλη μία φορά ότι έχει την παραμικρή σχέση με τα όσα του καταλογίζονται.

Οι δύο 18χρονοι κατηγορούμενοι συνοδεύονταν από την συνήγορό τους Στεφανία Καρακατσάνη, η οποία ειδικά για τον 18χρονο αδελφό κατέθεσε και αίτημα πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να επιβεβαιωθεί η σοβαρή κατάσταση της υγείας του, δηλαδή τα προβλήματα νοητικής υστέρησης που έχει.

Άλλαξαν τις καταθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», ο 18χρονος αδελφός αναίρεσε τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους αστυνομικούς και είπε απολογούμενος πως όλα όσα έγιναν στην καλύβα, έγιναν με τη θέληση του 13χρονου αδελφού του, ο οποίος ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο φίλος και συγκατηγορούμενός του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση καθώς δεν βρίσκονταν μαζί τους στην καλύβα αλλά σπίτι του μαζί με την οικογένειά του.

Από την άλλη πλευρά, ο 18χρονος φίλος απολογούμενος, όχι μόνο αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται αλλά δήλωσε στην ανακρίτρια Ρόδου, πως ούτε καν βρέθηκε στην καλύβα όπου φέρονται να συνέβησαν όλα, όπως προανακριτικά είχαν ισχυριστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο συγκατηγορούμενός του.

Ειδικότερα, ο 18χρονος είπε μεταξύ άλλων ότι διαμένει στο νησί μας μαζί με τη μητέρα του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και τον ανήλικο αδελφό του. Επειδή είναι ο μεγαλύτερος, είναι αυτός που έχει αναλάβει τη φροντίδα της μητέρας του αλλά και του αδελφού του.

Με τον συγκατηγορούμενό του, είπε ότι γνωρίζονται από παιδιά καθώς μεγάλωσαν μαζί για αυτό και γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.

Γίνεται επιθετικός, κατέθεσε για τον 18χρονο ο φίλος του

Μάλιστα είπε πως ο 18χρονος αδελφός έχει νοσηλευτεί και μία φορά στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή την οποία εάν δεν ακολουθεί, αλλάζει η συμπεριφορά του και γίνεται επιθετικός.

Ο 18χρονος φίλος είπε πως στις 8 το πρωί στις 20 Αυγούστου, πήγε στο σπίτι του ο 18χρονος αδελφός, για να δούνε μαζί τηλεόραση ή να παίξουν κάποιο παιχνίδι, όπως είχαν συνεννοηθεί από την προηγούμενη ημέρα, διότι ο ίδιος λόγω της κατάστασης της μητέρας του δεν μπορούσε να βγει έξω.

Λίγη ώρα αργότερα στο σπίτι του πήγε και ο 13χρονος αδελφός του φίλου του, όμως επειδή έκαναν φασαρία και ενοχλούσαν τη μητέρα του, τους είπε να φύγουν. Ο 18χρονος φίλος τόνισε στην ανακρίτρια πως κατά τις 10.30-11 το πρωί πήρε ένα μήνυμα από τον 18χρονο συγκατηγορούμενό του, στο οποίο του έλεγε ότι τους κατηγορούν πως έχουν βιάσει τον 13χρονο αδελφό του!

Ο 18χρονος είπε πως πανικοβλήθηκε γιατί δεν ήξερε τι είχε συμβεί και λίγη ώρα μετά τον επισκέφθηκε και πάλι ο 18χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος του επανέλαβε τα ίδια με αυτά που του έγραφε στο μήνυμα που του είχε στείλει.

Ο 18χρονος φίλος είπε πως ο συγκατηγορούμενός του, προφανώς επειδή δεν είχε πάρει τα φάρμακά του ήταν νευρικός και έτσι δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί. Έτσι πήγαν μαζί στο σπίτι του φίλου του, όπου εκεί μόλις τους είδε η μητέρα του άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει με χαστούκια τον φίλο του, χωρίς να τον αφήνει να πάρει τα φάρμακά του με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και πάλι στο δικό του σπίτι.

Ο 18χρονος φίλος είπε επίσης ότι (από το σπίτι του πλέον) επικοινώνησαν από κοινού με την αστυνομία για τους εξηγήσουν τι είχε συμβεί αλλά και για να τους πει ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Σε αυτό το τηλεφώνημα οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 18χρονο φίλο να μεταβεί στην υπηρεσία μαζί με τον συγκατηγορούμενό του (τον 18χρονο αδελφό).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ