Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ενοχή για τους δύο κατηγορούμενους της δολοφονίας Μακρή ζήτησε ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενοχή για τους δύο κατηγορούμενους της δολοφονίας Μακρή ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας κατά τη σημερινή του αγόρευση. Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 32χρόνου Βούλγαρου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ για τον 36χρόνο αδελφό του για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως είπε είναι πεπεισμένος πως οι δύο κατηγορούμενοι τέλεσαν το έγκλημα, ειδικά για τον 32χρονο φερόμενο εκτελεστή. «Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό επιβαρυντικό για τον πρώτο κατηγορούμενο είναι και το τηλέφωνο στον αδελφό του, λίγα δευτερόλεπτα μετά την ανθρωποκτονία.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε τον ισχυρισμό των δύο κατηγορουμένων, πως ήρθαν εδώ για διακοπές και για να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά. Στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα στο γεγονός πως στις 20 ημέρες που παρέμειναν στην χώρα μας, έμειναν σε 4 ξενοδοχεία και νοίκιασαν 4 αυτοκίνητα.

«Διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου να φτιάξουν καντίνα. Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στην Χαλκιδική για παράδειγμα» τόνισε ο εισαγγελέας.

Σημείωσε πως το πρώτο ξενοδοχείο ήταν κοντά στο σπίτι του επιχειρηματία, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς τον παρακολουθούσαν, ενώ σχολίασε και το θέμα αλλαγής των αυτοκινήτων. «Είπαν διάφορες δικαιολογίες για τα αυτοκίνητα για το ότι δεν τους έκαναν. Έλα όμως που τα τρία εξ αυτών έχουν θεαθεί έξω από την οικία του δολοφονηθέντος. Και μάλιστα μόνο τις ημέρες που τα είχαν νοικιάσει οι κατηγορούμενοι» ανέφερε ο εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για λογική ακολουθία που δυσχεραίνει τη θέση των κατηγορουμένων.

Στον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πως η αιφνίδια αναχώρηση από την Ελλάδα οφειλόταν στο γεγονός πως αρρώστησε το παιδί του, ο εισαγγελέας υπήρξε ιδιαίτερα δηκτικός. «Έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά την ύπαρξη δεύτερου δράστη στο σημείο της ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη του στον χώρο, αν και όπως τόνισε συμμετείχε στο σχέδιο. «Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε.

Στην κατάληξη της αγόρευσης του ο εισαγγελέας επισήμανε πως δεν γνωρίζει τους λόγους της ανθρωποκτονίας, προσθέτοντας πως δεν έχει και σημασία.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί εξετάζουν τα αποδεικτικά μέσα. Δε ξέρω για ποιο λόγο τον σκότωσαν, ο θεός και η ψυχή τους» τόνισε. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ