Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μπροστά σε ανήλικες αθλήτριες σε πισίνα ξενοδοχείου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μπροστά σε ανήλικες αθλήτριες σε πισίνα ξενοδοχείου

Μία ανεξέλεγκτη “προσωπική στιγμή” και ένα “υπερβολικό μεθύσι” οδήγησαν κατά τους ισχυρισμούς των δύο … ασυγκράτητων κατηγορουμένων για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον αυνανισμό μπροστά στα σοκαρισμένα βλέμματα ανήλικων κοριτσιών στην πρώτη περίπτωση και νεαρών γυναικών στην δεύτερη. Οι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, αλλά για το ίδιο αδίκημα απασχόλησαν το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, στο οποίο δικάστηκαν και καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον δημόσιο αυνανισμό τους. Ο πρώτος που κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατά συρροή, είναι ένας 53χρονος ο οποίος αυνανιζόταν μπροστά σε αθλήτριες, και ανήλικες, του κολυμβητικού ομίλου Ιωαννίνων, σε πισίνα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Ο δεύτερος καταδικασθείς είναι ένας σοβατζής που ζει και εργάζεται στη Γερμανία, ο οποίος αυνανίστηκε μπροστά σε δύο κοπέλες που έπιναν το καφέ τους σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο 53χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος παρενόχλησε σεξουαλικά αθλήτριες του κολυμβητικού ομίλου Ιωαννίνων, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών, με τριετή αναστολή, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού. Στο δικαστήριο δεν προσήλθε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, ενώ ο αδερφός που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο 53χρονος μετά το επίδικο περιστατικό, ξεκίνησε θεραπευτικές συνεδρίες με ψυχολόγο. «Μας είπε ότι προηγουμένως είχε πιει και δεν είχε συναίσθηση. Στο παρελθόν δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο για να μας προβληματίσει», πρόσθεσε ο μάρτυρας.

Προσπάθησε να διαφύγει

Μια “προσωπική στιγμή” που ωστόσο την … εκτέλεσε δημόσια και μπροστά στα μάτια επτά μαθητριών ηλικίας από 9 μέχρι 17 ετών, μέσα στην πισίνα του ξενοδοχείου που τα κορίτσια κολυμπούσαν αμέριμνα, οδήγησε στην σύλληψη του 53χρονου τον οποίο μήνυσαν τα κορίτσια μαζί με την μητέρα-συνοδό μιας εξ αυτών.

Η τελευταία περιέγραψε καταθέτοντας το αποκρουστικό και σοκαριστικό σκηνικό του αυνανισμού στην πισίνα του ξενοδοχείου αλλά και την απάθεια του κατηγορούμενου όταν τον επέπληξε η ίδια και ο προπονητής και εκείνος έσπευσε ανενόχλητος στο ντουζ…

«Το μεσημέρι της Δευτέρας μπήκαν τα κορίτσια στην πισίνα και έκαναν μπάνιο και βουτιές. Ο κατηγορούμενος καθόταν σε μια γωνία μέσα στο νερό και άρχισε να τρέμει πολύ, επί 40 λεπτά. Νόμιζα ότι έπαθε επιληψία. Κάποια στιγμή βλέπω δύο κορίτσια να φεύγουν πανικόβλητα και κλαμένα, ενώ ειδοποίησαν και τις άλλες. Πήγα από πάνω και είδα ότι είχε βγάλει το μαγιό και αυνανιζόταν. Του έλεγα ”τι κάνεις”, αλλά αυτός συνέχισε μέχρι που εκσπερμάτισε», περιέγραψε η συνοδός κατά την κατάθεση της. Η ίδια μάρτυρας σημείωσε ότι «ήρθε ο προπονητής και του είπε να βγει έξω. Αυτός ανενόχλητος πήγε να κάνει ντουζ. Τον ρώτησα γιατί το έκανε και μου απάντησε ότι ”ήταν μια προσωπική μου στιγμή”». Στην κατάθεση της, η διευθύντρια του ξενοδοχείου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το προσωπικό εγκλώβισε τον 53χρονο, στον 7ο όροφο του κτιρίου, την ώρα που προσπαθούσε να διαφύγει, ενώ πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο χώρος της πισίνας και να ληφθούν μέτρα απολύμανσης.

Ο μεθυσμένος σοβατζής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της gazzetta.gr, στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε και έναν σοβατζή από τη Γερμανία, ο οποίος αυνανιζόταν το πρωινό του περασμένου Σαββάτου μπροστά σε δύο κοπέλες που έπιναν τον καφέ τους, σε καφετερία της πλατείας Χρηματιστηρίου. Το Αυτόφωρο Μονομελές του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή, επίσης για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. «Στις 7:00 το πρωί ήμουν για καφέ με μια φίλη. Αυτός βρισκόταν σε είσοδο πολυκατοικίας και μας κοιτούσε. Κατέβασε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται, επί 20 λεπτά. Καλέσαμε την αστυνομία», κατέθεσε η μάρτυρας.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε: «Εκείνο το πρωί ήμουν χάλια… Από το ξενύχτι. Ούτε θυμάμαι ότι έγιναν αυτά, είχα πιει πολύ. Είμαι σε διακοπές, διαμένω μόνιμα στη Γερμανία. Έμεινα άναυδος όταν μου το είπαν. Ήταν υπερβολικό το μεθύσι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ