Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Κων/νος Φρουζής : «Θα λογοδητήσουν όσοι στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα «βολικό δημόσιο πρόσωπο/ένοχο»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κων/νος Φρουζής : «Θα λογοδητήσουν όσοι στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα «βολικό δημόσιο πρόσωπο/ένοχο»

Μετά από μακρά σιωπή, ο Κων/νος Φρουζής παρεμβαίνει στο δημόσιο διάλογο για την υπόθεση Novartis και με δήλωσή του αναφέρει πως μετά το συμβιβασμό της εταιρίας με το αμερικάνικο δημόσιο  κονιορτοποιήθηκε «κυριολεκτικά ό,τι είχε απομείνει να αιωρείται από τον ψευδή ισχυρισμό που στήθηκε και διατυπώθηκε από διάφορα «κέντρα» στη Χώρα μας· ότι δήθεν δηλαδή δωροδόκησα πολιτικά πρόσωπα, καθώς, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από όλη την έρευνα και τα σχετικά έγγραφα, ουδεμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων υπήρξε». 

Ολόκληρη η δήλωση Φρουζή έχει ως εξής:

«Είκοσι οκτώ και πλέον μήνες από τη δημοσιοποίηση της «υπόθεσης Novartis», ο πρόσφατος συμβιβασμός της εταιρείας αυτής με το Αμερικανικό Κράτος, στην κατάρτιση του οποίου ουδεμία συμμετοχή κι ανάμειξη είχα, κονιορτοποίησε κυριολεκτικά ό,τι είχε απομείνει να αιωρείται από τον ψευδή ισχυρισμό που στήθηκε και διατυπώθηκε από διάφορα «κέντρα» στη Χώρα μας· ότι δήθεν δηλαδή δωροδόκησα πολιτικά πρόσωπα, καθώς, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από όλη την έρευνα και τα σχετικά έγγραφα, ουδεμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων υπήρξε.

Τα ίδια σε απόγνωση πλέον «κέντρα», προσπαθούν τώρα, ταυτίζοντάς με με την ανωτέρω εταιρεία, ως να ήμουν ιδιοκτήτης της, να μου αποδώσουν ευθύνη για αθέμιτες πρακτικές στις σχέσεις της  με ιατρούς και επαγγελματίες Υγείας (κρατικούς ή μη).

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εκ της θέσης μου στην Novartis Ηellas ουδεμία σχέση είχα με τούς επαγγελματίες Υγείας. Υπεύθυνος γι’ αυτούς ήταν ο εκάστοτε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μαζί με τα αντίστοιχα, αναλόγως της θεραπευτικής κατηγορίας, εμπορικά στελέχη, τα οποία, όπως προκύπτει και από το οργανόγραμμα της εταιρείας, δεν αναφέρονταν σ’ εμένα.

Τα ανωτέρω πιστοποιούνται από σωρεία δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων, όπως π.χ. ΦΕΚ, έγγραφα σχετικά με δικαιώματα υπογραφής που δεν είχα, αλλά και επισήμων διαδικασιών, όπως π.χ. Standard Operating Procedures (SOPs),  εσωτερικά εγκριτικά Συμβούλια, στα οποία δεν συμμετείχα, κλπ.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ομόφωνα αθωώθηκα τόσο πρωτοδίκως όσο και κατ’ έφεση σε αντίστοιχη υπόθεση με Έλληνες ιατρούς.

Εξάλλου, ο παράλληλος ενεργός ρόλος μου στο ΔΣ του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ως Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας επί έξι έτη, απαιτούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου, γεγονός που αποτυπωνόταν σε πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών εγγράφων.

Μάλιστα, επί των ημερών μου ως Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, μαζί με τα λοιπά μέλη του ΔΣ, επιβάλαμε έντονη αυστηροποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας και Λειτουργίας των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα, με δυο παρεμβάσεις τα έτη 2012 και 2014.

Εξυπακούεται ότι μετά την παταγώδη κατάρρευση του σεναρίου περί χρηματισμού πολιτικών/κυβερνητικών αξιωματούχων, οι εμπνευστές του και οι συνεργοί τους, εμφανείς και κρυπτόμενοι, εντός ή εκτός Ελλάδος, που στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα «βολικό δημόσιο πρόσωπο/ένοχο», θα λογοδοτήσουν.

Παρά την ταλαιπωρία που έχω υποστεί, διατηρώ απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές, ενώπιον των οποίων σύντομα θα βρεθώ, προκειμένου, επιτέλους, να καταθέσω για πρώτη φορά, τα ανωτέρω και άλλα πολλά.

Αθήνα 30 Ιουνίου 2020

Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ