Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νομική βοήθεια στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας από τους δικηγόρους της Πάτρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νομική βοήθεια στις γυναίκες θύματα έμφυλης βίας από τους δικηγόρους της Πάτρας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, στο πλαίσιο συνεργασίας του με Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, καλεί τους δικηγόρους μέλη του να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παροχής νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλοόου Πατρών, θα καταρτιστεί ονομαστικός κατάλογος με τους δικηγόρους μέλη του που ενδιαφέρονται να παρέχουν νομικές υπηρεσίες σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω email στα γραφεία του Δ.Σ.Π. μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Στον εν λόγω κατάλογο θα εγγράφονται κατά ημερολογιακή σειρά υποβολής της αίτησης τους όσες/όσοι έχουν παρακολουθήσει ημερίδες επιμόρφωσης, που έχει υλοποιήσει η ΓΓΟΠΙΦ στο πλαίσιο της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου2007-2013 και στη συνέχεια θα ακολουθούν όσες/όσοι υποβάλλουν σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιο της συχρηματοδοτούμενης πράξης “ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ”, όπου ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών υπέγραψε την 15/5/2017 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ) και την 19/5/2017 Έγγραφο Συμφωνίας (το οποίο ανανεώθηκε στις 14/7/2020) με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας (LEGAL AID) σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ