Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Siemens: H Εισαγγελέας απαντά αρνητικά στα αιτήματα ελαφρυντικών σε 20 από τους 22 καταδικασθέντες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Siemens: H Εισαγγελέας απαντά αρνητικά στα αιτήματα ελαφρυντικών σε 20 από τους 22 καταδικασθέντες

Κανένα ελαφρυντικό για  την πλειονότητα των καταδικασθέντων στην υπόθεση της Siemens, προτείνει η Εισαγγελέας της Έδρας  του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Η εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά αφήνει περιθώριο στο δικαστήριο (αν ακολουθήσει την εισαγγελική πρόταση) για ένα πλαίσιο ποινών από 10-15 χρόνια κάθειρξη για τους καταδικασθέντες σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η πρόταση της κ.Ελένης Σκεπαρνιά  για τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών αφορά τους τους 20 από τους 22 καταδικασθέντες, με την εξαίρεση δύο επιχειρηματιών που φέρεται να λειτούργησαν ως «παρένθετα πρόσωπα» στη διαδρομή του «μαύρου χρήματος».

Για μόνο αυτούς τους δύο κατηγορούμενους η εισαγγελέας ζήτησε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Κατά περίσταση, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αιτήθηκαν την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του σύννομου πρότερου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Η διαδικασία με τις δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ελαφρυντικών και τις ποινές θα συνεχιστεί τη προσεχή Δευτέρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ