Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για την φονική πλημμύρα στη Μάνδρα

Για τις 28 Ιανουαρίου διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μετά από τρίωρη διακοπή ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη και θα αναζητηθεί  δυνατότητα μεταφοράς σε αλλη αίθουσα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το dikastiko.gr:

Ξεκίνησε μέσα στην ασφυκτικό γεμάτη αίθουσα του Τριμελούς Πλημμεληοδικείου της Αθήνας από το πλήθος συγγενών θυμάτων η δίκη για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017.

Αρκετοί από τους 21  κατηγορουμένους της, υπόθεσης επέλεξαν να προσέλθουν στο δικαστήριο και άλλοι να εκπροσωπηθούν από τους δικηγόρους τους στη δίκη, ως έχουν το δικαίωμα από τη δικονομία.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρενα Δούρου,η οποία εκπροσωπείται από το συνήγορο της Θεόδωρο Σχινά. Αντίθετα παρούσα στο δικαστήριο η τότε δήμαρχος Μανδρας Γιάννα Κριεκούκι καθώς και ο τότε δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς.  Παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, δήλωσαν οι συγγενείς των 25 θυμάτων ενώ οι μάρτυρες αγγίζουν τους 135. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατηρούσαν και παράγοντες της δίκης.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα συνεδριάζει το δικαστήριο. Επίσης υπεβλήθη και αίτημα διακοπής της δίκης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ