Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σύσσωμη η οικογένεια Κουτσολιούτσου σήμερα στον ανακριτή για το σκάνδαλο Folli Follie

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύσσωμη η οικογένεια Κουτσολιούτσου σήμερα στον ανακριτή για το σκάνδαλο Folli Follie

Το κατώφλι της 35ης τακτικής ανακρίτριας της Αθήνας, αναμένεται να περάσουν σήμερα και τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, προκειμένου να απολογηθούν για κακουργήματα που φέρονται να διέπραξαν παρασύροντας στο χείλος της καταστροφής τον Όμιλο folli follie και τους επενδυτές του.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος (πατέρας και γιος) καλούνται να απολογηθούν για πέντε κακουργήματα, (απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία) ενώ η σύζυγος και μητέρα Καίτη Κουτσολιούτσου θα απολογηθεί για τρία κακουργήματα (απάτη, ξέπλυμα, χειραγώγηση).

Με δεδομένο το βαρύτατο κατηγορητήριο άγνωστο παραμένει αν τελικά και οι τρεις απολογηθούν σήμερα, ή μετατεθούν οι απολογίες τους για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου παραποίησης οικονομικών στοιχείων εισηγμένης εταιρείας, το οποίο ξεπέρασε τα όρια της εγχώριας αγοράς, περί τα τέλη του 2018, ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης που χειριζόταν την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, απήγγειλε τις πρώτες διώξεις σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και σε βάρος άλλων μελών της τότε διοίκησης της Folli Follie. Ωστόσο το κατηγορητήριο διευρύνθηκε στη συνέχεια όπως και οι λίστα των κατηγορουμένων, στους οποίους περιλαμβάνονται στελέχη του Ομίλου σε Ελλάδα και Ασία.

Οι κατηγορούμενοι  

Αρχικά οι κατηγορούμενοι ήταν 11 αλλά η εξέλιξη της έρευνας αύξησε τη λίστα των κατηγορουμένων σε συνολικά τριάντα πρόσωπα.

Ανάμεσα τους, ο οικονομικός διευθυντής, της Folli Follie ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του ΔΣ την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Σε όλους αυτούς όπως και στα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

Οι απολογίες ενώπιον της 35ης τακτικής ανακρίτριας της υπόθεσης βρίσκονται σε εξέλιξη από τα μέσα του Αυγούστου ενώ ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ήδη απολογηθεί είναι και ένα πρώην στέλεχος της Folli Follie, η οποία αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για γυναίκα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ της Folli Follie, εκ των στενών συνεργατών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και είχε διατελέσει εκτελεστικό μέλος της διοίκησης της Folli Follie ενώ προΐστατο της Διεύθυνσης διαχείρισης διαθεσίμων του Ομίλου επί σειρά ετών. Στην εν λόγω κατηγορούμενη  μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας της, ενώ της επιβλήθηκε και η καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 50.000 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και σε άλλους κατηγορούμενους που έχουν απολογηθεί μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ