Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανακαινίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανακαίνιση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, καθώς μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έργο συντήρησης-ανακαίνισης του ταλαιπωρημένου κτιρίου, με προϋπολογισμό 190.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σχετικό κονδύλι έχει εξασφαλιστεί και δεσμευτεί για τον σκοπό αυτό από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων, ενώ ο δρόμος για τη δημοπράτηση άνοιξε η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε. για την παραχώρηση της χρήσης του κτηρίου (άνευ ανταλλάγματος) στο ΤΑΧΔΙΚ.

Στο έγγραφο που έστειλε η εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.» στο υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρεται σχετικά: «Σας ενημερώνουμε ότι:

– Για το έργο εκδόθηκε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την ΥΔΟΜ Ηρακλείου Κρήτης με αριθμό 201/2018.

– Το Δ.Σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε., στην υπ’ αριθμόν 564/17.10.2018 συνεδρίασή του αποφάσισε την παραχώρηση χρήσης άνευ ανταλλάγματος στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του διώροφου κτηρίου 2, έκτασης εμβαδού 2.758,50 τ.μ., και του τριώροφου κτηρίου έκτασης εμβαδού 2.344,50 τ.μ. του ακινήτου με ΑΒΚ 1 ν. Ηρακλείου Κρήτης, τα οποία βρίσκονται μεταξύ των οδών Δικαιοσύνης, Γιάνναρη και Έβανς, και πλατείες Ελευθερίας και Δασκαλογιάννη στον ν. Ηρακλείου Κρήτης, στο Ο.Τ. 216».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ