Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ξένη Δημητρίου για την παρέμβαση στην άδεια Κουφοντίνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στήριξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ξένη Δημητρίου για την παρέμβαση στην άδεια Κουφοντίνα

Πως “η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να ασκεί αναιρέσεις κατά όλων των βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων”, επισημαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης , στηρίζοντας την απόφαση της Ξένης Δημητρίου να ασκήσει αναίρεση κατά του ομόφωνου βουλεύματος με το οποίο οι δικαστές του Βόλου αρνήθηκαν την άδεια στον Δημ. Κουφοντίνα:

«…κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη», αναφέρει χωρίς να κατονομάζει τη ΝΔ. Αναφέρει επίσης:

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης  κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

Μετά την άσκηση της  αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν  τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ