Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Ιατροδικαστής για δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Τον έκαναν «σάκο του μποξ»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιατροδικαστής για δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον: Τον έκαναν «σάκο του μποξ»

«Σχεδόν σε όλα τα χτυπήματα στόχος ήταν το κεφάλι» κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Πάτρας η ιατροδικαστή, Αγγελική Τσιόλα, η οποία διενήργησε τη νεκροτομή στον Αμερικανό τουρίστα, Μπακάρι Χέντερσον.

Η κ. Τσιόλα έκανε λόγο για ένα «σάκο του μποξ» που δεχόταν τα χτυπήματα αναφερόμενη στις συνθήκες θανάτου του Αμερικανού που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μετά από καυγά που ξέσπασε σε νυχτερινό μπαρ  στο Λαγανά της Ζακύνθου, το καλοκαίρι του 2017. «Υπήρξαν χτυπήματα που μπορούσαν να επιφέρουν τον θάνατο» είπε σημειώνοντας ότι το θύμα δέχτηκε τα χτυπήματα όσο βρισκόταν εν ζωή. Μάλιστα θανατηφόρα δεν ήταν τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κορμό και κάτω αλλά αυτά που δέχθηκε στο κεφάλι.

«Μία πλήξη μπορεί να φέρει αλλαγή στη δομή του εγκεφάλου» ανέφερε,

Κατα την κ. Τσιόλα μέχρι ένα σημείο θα μπορούσε να υπάρχει δυνατότητα ιατρικής παρέμβασης χωρίς όμως να μπορεί να γνωρίζει κανείς με σιγουριά ποια θα ήταν η εξέλιξη.

Ενώπιον του δικαστήριού κατέθεσε και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.Και για αυτόν αιτία θανάτου ήταν η αιμορραγία στο κεφάλι. Όπως είπε οι περισσότερες βλάβες ήταν σε δύο σημεία ενώ στο σώμα του άτυχου 22χρονου δεν βρέθηκαν κακώσεις.

Έκανε λόγο για πλήξη στο κεφάλι που ίσως σχετιζόταν με κάποια απότομη κίνηση και τέντωμα των αγγείων που έφεραν τη ρήξη και την μοιραία εσωτερική αιμορραγία.

Και οι δύο ιατροδικαστές ρωτήθηκαν για το ρόλο που μπορεί να έπαιξε το γεγονός ότι το θύμα είχε καταναλώσει υψηλή ποσότητα αλκοόλ.

Η Αγγελική Τσιόλα είπε ότι υπό την επήρεια αλκοόλ ένα σώμα αντιδρά αλλιώς στα χτυπήματα.

«Η βαρύτατη πλήξη σε έναν άνθρωπο που έχει καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επιφέρει τον θάνατο ενώ χωρίς την ύπαρξη αλκοόλ μπορεί ο θάνατος να μην έρθει» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ