Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Ο Παπαγγελόπουλος ζητεί «με δικαστική συνδρομή τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Ο Παπαγγελόπουλος ζητεί «με δικαστική συνδρομή τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ»

Το έγγραφο με το οποίο ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος, ζητεί από την προανακριτική επιτροπή δια του συνηγόρου του Δημ. Τσοβόλα, να υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Αμερική και να διαβιβαστούν στις ελληνικές αρχές, οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων της έρευνας του FBI , αποκαλύπτει το dikastiko.gr.

Το έγγραφο ζητεί κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και τους εισαγγελείς Ράικου και Αγγελή αλλά και να κλητευθούν ως μάρτυρες «οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Εισαγγελείς και Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όλοι οι Προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, όλοι οι Προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου και Εφετείου Αθηνών, όλοι οι Εισαγγελείς καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος, οι Επίκουροί τους καθώς και οι Ανακριτές κατά της Διαφθοράς και να ερωτηθούν αν και πότε επιχείρησα να παρέμβω στο έργο τους και με ποιον τρόπο». Το ίδιο ζητεί και για την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και την γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαίρη Παπασπύρου για να επιβεβαιώσουν ή προφανώς να διαψεύσουν «όσα λέει ο κ.Αγγελής».

Η έρευνα του FBI

Το αίτημα πάντως του κ. Παπαγγελόπουλου δείχνει πως στην ελληνική έρευνα δεν έχουν έρθει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, αυτά θα βρίσκονταν μέσα στη δικογραφία. Συνεπώς όσες συναντήσεις έγιναν μεταξύ Ελλήνων εισαγγελέων και Αμερικανών του FBI, ουσιαστικά ήταν άτυπες και όσα στοιχεία εισέφεραν –εφόσον εισέφεραν- οι Αμερικανοί, πιθανολογείται πως δεν ήρθαν μέσω δικαστικής συνδρομής.

Η δικογραφία «Ρασπούτιν»

Εδική αξία έχει και το αίτημα για συσχετισμό της δικογραφίας περί Ρασπούτιν που είχε σχηματιστεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από ανώνυμη καταγγελία και η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκε στο αρχείο καθώς η Ελένη Ράικου φέρεται να αρνήθηκε τότε να αποκαλύψει το όνομα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν».

Ολόκληρο το αίτημα έχει ως εξής:

«Προς

Την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

-Δια του κυρίου Πρόεδρου της-

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος μου για τις δήθεν αξιόποινες πράξεις, που φέρομαι να τέλεσα κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενεργεί ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών και επομένως έχει αμιγώς δικαιοδοτικό ρόλο και αποστολή απαλλαγμένη από πολιτικές σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Θέλω να πιστεύω ότι η Επιτροπή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προστατεύσει την αποστολή και το κύρος της.

Με χαρά μου διάβασα πως ένα μέλος της Επιτροπής ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πλεύρης δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι η Επιτροπή θα εξετάσει όλες τις κατηγορίες καθώς και τους δικούς μου ισχυρισμούς. Χαίρομαι που ο κ. Πλεύρης δήλωσε το αυτονόητο. Η Επιτροπή σας ως Εισαγγελέας οφείλει να ερευνήσει και τις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις που πιθανόν έχουν διαπράξει μερικοί από τους κατηγόρους μου, οι οποίοι στρέφονται εναντίον μου για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες.

Προκειμένου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου από την εκδικητική πολιτική δίωξη που επιχειρείται σε βάρος μου, αλλά και για να διευκολύνω το δικαιοδοτικό σας έργο και την αναζήτηση της αλήθειας, υποβάλλω στην Επιτροπή σας όπως δικαιούμαι και ζητώ να γίνουν δεκτά σύμφωνα και με το άρθρο 147 Κ.Ποιν.Δ. τα ακόλουθα αιτήματα:

Α) Να συσχετισθούν στη δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος μου:

1. Όλη η δικογραφία της NOVARTIS και κατά το μέρος που έχει αρχειοθετηθεί και κατά το μέρος που εκκρεμεί. Ιδίως να συσχετισθεί στη δικογραφία η διάταξη των Εισαγγελέων κατά της διαφθοράς με την οποία τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση της Novartis για τον κ. Σαμαρά.

2. Η δικογραφία που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά τις καταγγελίες της κας Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

3. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε μετά από παραγγελία της κας Δημητρίου για να διερευνηθούν οι διαρροές κύκλων της κας Ράϊκου σχετικά με την ύπαρξη και το ρόλο του «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης.

4. Όλες οι καταθέσεις που δεν έχουν σταλεί στη Βουλή από τη δικογραφία που αφορά την έρευνα που διενεργούν οι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης.

5.Η αναφορά της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς κας Ζαμανίκα σε βάρος της κας Ράϊκου.

6. Το έγγραφο της κας Ζαμανίκα που ζητούσε από την κα Ράϊκου την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε δικογραφία για εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούσε τον κ. Παπαντωνίου και το έγγραφο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς με το οποίο αρνήθηκε την αιτηθείσα άσκηση ποινικής δίωξης και

7. Το ντοκιμαντέρ της δημόσιας Ελβετικής τηλεόρασης, σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, που προβλήθηκε στην Ελβετία την 17-10-2019.

Όλα τα ανωτέρω έγγραφα και στοιχεία είναι αναγκαία για την ανεύρεση της αλήθειας δεδομένου ότι οι εις βάρος μου αβάσιμες και αόριστες κατηγορίες που περιέχονται στην πρόταση των 30 Βουλευτών της Ν.Δ. εμφανίζονται να στηρίζονται στη διερεύνηση από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς του σκανδάλου NOVARTIS και στις καταθέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Ράϊκου και Αγγελή.

Β) Με αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Η.Π.Α.:

1. Να ερωτηθεί το FBI πότε κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες στις Αμερικανικές Αρχές.

2. Να ζητηθούν αντίγραφα των καταθέσεων των ανωτέρω μαρτύρων.

3. Να ζητηθούν τα πλήρη στοιχεία του λογαριασμού του πολιτικού προσώπου που πρότεινε το FBI να παραδώσει στους Έλληνες Εισαγγελείς στη συνάντησή τους στη Βιέννη.

Γ) Να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής σας όλοι οι Εισαγγελείς και Δικαστές που υπηρέτησαν σε νευραλγικές θέσεις το διάστημα που ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Συγκεκριμένα να κληθούν οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Εισαγγελείς και Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, όλοι οι Προϊστάμενοι των Εισαγγελιών Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών, όλοι οι Προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου και Εφετείου Αθηνών, όλοι οι Εισαγγελείς καταπολέμησης της Διαφθοράς και του Οικονομικού Εγκλήματος, οι Επίκουροί τους καθώς και οι Ανακριτές κατά της Διαφθοράς και να ερωτηθούν αν και πότε επιχείρησα να παρέμβω στο έργο τους και με ποιον τρόπο.

Δ) Να κληθούν να καταθέσουν η κα Δημητρίου και η κα Παπασπύρου για να ελεγχθούν οι ισχυρισμοί του κ. Αγγελή.

Ε) Να εξετασθώ κατ’ αντιπαράσταση με όποιον από τους μάρτυρες έχει καταθέσει το παραμικρό σε βάρος μου ιδίως με τους κ.κ. Σαμαρά, Αγγελή και Ράϊκου.

Τέλος θέτω στην κρίση σας ότι το μέλος της Επιτροπής σας ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Πλεύρης δήλωσε επίσης ότι «θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος μου από την Επιτροπή σας και άλλα αποδεικτικά μέσα που τυχόν υπάρχουν οποιασδήποτε φύσης αποδεικτικά μέσα» και προσθέτει παρακάτω «και αποδεικτικά μέσα που δεν πληρούν πλήρως τις προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθούν».

Λυπάμαι που μέλος της Επιτροπής σας ομολογεί με κυνισμό και αμοραλισμό ότι η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει παράνομα μέσα προκειμένου να με σπιλώσει για να συνεχισθεί η εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος μου. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι προσωπική άποψη του κ. Πλεύρη.

Θα πρέπει όμως τα μέλη της Επιτροπής να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι λειτουργούν ως Εισαγγελείς και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκφράζουν δημοσίως απόψεις που δημιουργούν βεβαιότητα μεροληψίας σε βάρος μου. Όχι μόνο γιατί παραβιάζουν κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας και η παραβίαση αυτή επισύρει βαρύτατες κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά επιπλέον γιατί εάν συνεχισθεί η τακτική δημόσιων εμφανίσεων των κατηγόρων μου μελών της Επιτροπής με έκφραση απόψεων για την υπόθεση, θα επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι η διαδικασία σε βάρος μου έχει πολιτικές σκοπιμότητες.

Ήδη εκτός του κ. Πλεύρη υπήρξαν συνεντεύξεις του Προέδρου της Επιτροπής κ. Μπουγά και του μέλους της κ. Κυρανάκη.

Δεν θέλω να υποχρεωθώ να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου, μεταξύ των οποίων και η αίτηση εξαίρεσης κατά μελών της Επιτροπής τα οποία θα συνεχίσουν αυτή την ηθικά απαράδεκτη και παράνομη τακτική.

Για πολλούς μήνες έχω στοχοποιηθεί, όπως ανέφερα και στην ομιλία μου στη Βουλή, από κάποιους που με παρακρατικές και μαφιόζικες μεθόδους και χρησιμοποιώντας ελάχιστα ευτυχώς εβδομαδιαία έντυπα, προσπαθούν να προκαλέσουν νέες έρευνες σε βάρος μου, που πολλές φορές τις προαναγγέλλουν, για να επιτύχουν τους άνομους σκοπούς τους, επειδή γνωρίζουν ότι η πολιτική δίωξη σε βάρος μου για τη δήθεν σκευωρία της NOVARTIS θα αποδειχθεί μεγάλο φιάσκο.

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2019

Με τιμή,

Δημήτρης Π. Παπαγγελόπουλος

Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης,

Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ