Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Μητροκτόνος: «Της έβαλα σελοτέιπ και έσβησε ήσυχα σε 5 λεπτά» (Οι καταθέσεις και η απολογία)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητροκτόνος: «Της έβαλα σελοτέιπ και έσβησε ήσυχα σε 5 λεπτά» (Οι καταθέσεις και η απολογία)

Σοκάρει η ψυχραιμία και οι περιγραφές της μητροκτόνου, η οποία το περασμένο Σάββατο δολοφόνησε την ίδια της την μητέρα και «ξεφορτώθηκε» τη σορό της σε έναν δρόμο κάτω από το σπίτι όπου διέμεναν στο Γουδί, αφού πρώτα την έδεσε και την τύλιξε σε μία κουβέρτα.

«Ήταν θέμα χρόνου να πεθάνει και θα πέθαινε βασανισμένη. Γι’ αυτό της έβαλα σελοτέιπ, αυτό το φαρδύ, στο στόμα και στη μύτη και έσβησε ήσυχα σε πέντε λεπτά. Της έκλεινα τα μάτια στην αρχή και εκείνη τα άνοιγε και με κοιτούσε, ώσπου τα κράτησε κλειστά και “έφυγε’’», ανέφερε με απόλυτη συναίσθηση και ψυχραιμία στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τον «Ε.Τ.» στη δικογραφία η μητροκτόνος κατέθεσε ότι δεν μπορούσε να βλέπει τη μητέρα της νεκρή μέσα στο σπίτι τους.

«Μετά μάζεψα τα ρούχα της για να τα πετάξω, γιατί δεν άντεχα να τα βλέπω. Δεν άντεχα να βλέπω και τη μαμά μου πεθαμένη στο σπίτι. Μπορείς να βλέπεις τη μαμά σου πεθαμένη στο σπίτι σου; Γι’ αυτό την έβγαλα από το σπίτι. Τη σκέπασα προηγουμένως με ένα χειμωνιάτικο μάλλινο κιλίμι δικό της. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν ήθελα να φύγει η μαμά μου. Τη λάτρευα, μόνο να ελευθερωθεί ήθελα. Δεν είχε άλλη ζωή μέσα της, βασανιζόταν», είπε στους αστυνομικούς η 69χρονη.

Ο Ιατροδικαστής

Η άτυχη ηλικιωμένη σύμφωνα με τη δικογραφία, εντοπίστηκε νεκρή στις πέντε η ώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, έξω από πολυκατοικία στην οδό Σινώπης 49 στην Αθήνα.  Κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ήταν τυλιγμένο σε κουβέρτα, η οποία ήταν περιδεμένη με σκοινί και επιπλέον τα πόδια της ήταν τυλιγμένα σε σακούλα απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία, το πτώμα είχε κακώσεις στο πρόσωπο και στα άνω άκρα, τα οποία είναι  πιθανό να προκλήθηκαν από θλών όργανο. Ο θάνατος εκτιμήθηκε ότι επήλθε μερικές ώρες πριν από την ανεύρεση του πτώματος.

Οι έντονοι τσακωμοί και η αυτόπτης μάρτυρας…

Σύμφωνα με ένοικο της πολυκατοικίας, μεταξύ της κατηγορούμενης και του θύματος υπήρχαν συχνές διαμάχες, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο είχαν οξυνθεί. Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στη δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ. μια φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο, ένοικος της πολυκατοικίας είχε ακούσει το θύμα να καλεί σε βοήθεια, ενώ τσακωνόταν με την κατηγορούμενη.

«Η Ζωή έχει περίεργη συμπεριφορά σαν άνθρωπος. Φαίνεται δηλαδή ότι έχει κάποιο ψυχολογικό θέμα και αυτό μπορείς να το καταλάβεις κατευθείαν μόλις τη δεις. Η Ζωή εδώ και πολλά χρόνια τσακώνεται συνέχεια με τη μητέρα της και το πρόβλημα αυτό έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Πολλές φορές άκουγα τις φωνές τους από τον κάτω όροφο. Τον τελευταίο χρόνο οι φωνές αυτές έχουν γίνει πιο έντονες», είπε στους αστυνομικούς μία ένοικος της πολυκατοικίας όπου έμεναν μάνα και κόρη και πρόσθεσε:

«Δεν έχω δει ποτέ τη Ζωή να χτυπάει τη μητέρα της, όμως στο παρελθόν, εγώ έχω ακούσει τη μητέρα της Ζωής να καλεί σε βοήθεια. Όταν άκουγα τις φωνές τους δηλαδή, καταλάβαινα ότι η Ζωή ήταν αυτή που φερόταν άσχημα στη μητέρα της. Μάλιστα θυμάμαι ότι εκείνη την φορά που είχα ακούσει τη μητέρα της Ζωής να καλεί σε βοήθεια, είχα κατέβει κάτω και είπα στην Ζωή ότι εάν συνεχίσει, θα καλέσω την Αστυνομία».

Σημαντική για τους αστυνομικούς ήταν και η κατάθεση που έδωσε μία αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε και είδε τη μητροκτόνο:

«Η γυναίκα αυτή που είδα εδώ στην Υπηρεσία σας είναι αυτή που είδα γύρω στις 16:30΄ με 16:45΄ ώρα σήμερα να σέρνει στο απέναντι πεζοδρόμιο από το σπίτι μου το χαλί. Μάλιστα, όπως την είδα τώρα, φοράει τα ίδια ακριβώς ρούχα που σας περιέγραψα ότι φορούσε εκείνη τη στιγμή που έσερνε το χαλί. Όπως έμαθα από εσάς, στο χαλί αυτό υπήρχε τυλιγμένο μέσα ένα πτώμα».

Διαβάστε ΕΔΩ την απολογία της μητροκτόνου Διαβάστε ΕΔΩ την δικογραφία Διαβάστε ΕΔΩ την κατάθεση της μάρτυρος Διαβάστε ΕΔΩ την συμπληρωματική κατάθεση της μάρτυρος

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ