Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Πέταξαν έξω από το μετρό έγκυο γυναίκα (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέταξαν έξω από το μετρό έγκυο γυναίκα (video)

Σάλος στη Σουηδία μετά την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο το οποίο δείχνει δύο άνδρες φύλαξης να κατεβάζουν με τη βία μια μαύρη έγκυο γυναίκα (με μικρή της κόρη πίσω της να κλαίει) από το μετρό.

Το κρατικό ραδιόφωνο της Σουηδίας ανέφερε ότι η αστυνομία της Στοκχόλμης διεξάγει έρευνα για το περιστατικό στον σταθμό Hötorget που έγινε την Πέμπτη το βράδυ, με το ερώτημα της κακομεταχείρισης και της επίθεσης από τους φρουρούς, αλλά και ως περιστατικό «βίαιης αντίστασης» από τη γυναίκα.

Οι δύο φρουροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εν αναμονή μιας τρίτης έρευνας από τη διαχειρίστρια εταιρεία του μετρό η οποία με δήλωσή της τονίζει ότι «προφανώς, από το περιστατικό φαίνεται ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση οι άνδρες φύλαξης, από την αρχή μέχρι το τέλος». 

“Ξεκίνησε να ουρλιάζει και να αντιστέκεται”

Σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης του μετρό, SL, οι φρουροί έπιασαν τη γυναίκα χωρίς εισιτήριο και της έβαλαν πρόστιμο, που αρνήθηκε να πληρώσει. Όταν της ζήτησαν να φύγει από το μετρό «αυτή ξεκίνησε να ουρλιάζει και να αντιστέκεται», αναφέρει η εταιρεία προσθέτοντας ότι οι φρουροί είναι εξουσιοδοτημένοι «να διώχνουν ή να συλλαμβάνουν άτομα που ενοχλούν τους υπόλοιπους».

Η γυναίκα όπως και άλλοι μάρτυρες ανέφεραν στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης ότι οι φρουροί της φέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο όταν τους είπε ότι είχε μεν έγκυρο εισιτήριο αλλά δεν μπορούσε να το βρει και παρότι τους εξηγούσε ότι δεν μπορούσε να βγει από το τρένο, επειδή ένιωθε κουρασμένη και πονούσε.

Όπως είπε η ίδια, βρήκε αργότερα το εισιτήριο, λέγοντας ότι έκτοτε έκανε δύο επισκέψεις στο νοσοκομείο για να ελέγξει την πορεία της εγκυμοσύνης της, καθώς είναι στον όγδοο μήνα. «Είναι φοβερό, νιώθω τόσο άσχημα», είπε. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ