Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στο «στόχαστρο» τα τέσσερα πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο «στόχαστρο» τα τέσσερα πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας

Προκαταρκτική εξέταση για τα τέσσερα πτυχία του πρώην διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί «εκλεκτός» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, διενεργεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ύστερα από τα συνεχή δημοσιεύματα για την ανυπαρξία τεσσάρων πτυχίων του συγκεκριμένου διοικητή, έδωσε εντολή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για να εξακριβωθεί αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Στη δικογραφία αναμένεται να συσχετιστεί το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο επικαλέστηκε η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, λέγοντας πως σε αυτό αναφέρονται τα τέσσερα πλαστά πτυχία του συγκεκριμένου διοικητή, δηλαδή διδακτορικό, μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, πτυχίο Μαθηματικών και πτυχίο Φιλοσοφίας.

Ο ίδιος πάντως, έχει υποστηρίξει πως αποχώρησε από την υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης και όχι εξαιτίας κάποιου άλλου λόγου.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στον οποίο έχει αποδοθεί πως έβαλε τον συγκεκριμένο γιατρό στη θέση του διοικητή Νίκαιας, απάντησε στα δημοσιεύματα τονίζοντας: «Άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της “καταστροφής” που έφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία». Επεσήμανε δε ότι τα δικαιολογητικά και τα πτυχία που προσκόμισε ο πρώην διοικητής στον φάκελο υποψηφιότητάς του, «συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ