Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Αναβλήθηκε (για ακόμα μία φορά) η δίκη της ΧΑ για την επίθεση στη Ραφήνα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε (για ακόμα μία φορά) η δίκη της ΧΑ για την επίθεση στη Ραφήνα

Με απόντες τους δύο κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, αναβλήθηκε για άλλη μία φορά, η δίκη για την επίθεση σε βάρος μικροπωλητών, στο πανηγύρι της Ραφήνας, το Σεπτέμβριο του 2012.  

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο προχώρησε στην αναβολή της δίκης για τις 13 Δεκεμβρίου προκειμένου να κλητευθούν τρεις ουσιώδεις μάρτυρες, ανάμεσά τους και οι δύο πολιτικώς ενάγοντες, ενώ επέβαλε στον καθέναν από αυτούς  πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 60 ευρώ.

 Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης. Σύμφωνα με το σε βάρος τους κατηγορητήριο,  οι δύο χρυσαυγίτες βουλευτές μαζί με άλλα  μέλη της οργάνωσης αφού ζήτησαν από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές να τους δείξουν  τις άδειες που είχαν,  «χωρίς αιτία» αναποδογύρισαν τους πάγκους στους οποίους είχαν τα εμπορεύματά τους τα οποία και κατέστρεψαν.

Για την υπόθεση αυτή μάλιστα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και απομακρύνθηκε για ένα περίπου μήνα η διοικήτρια του ΑΤ Ραφήνας καθώς δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή των επεισοδίων.

«Δεν καταλάβαμε πως έγινε η επίθεση», είπε εξάλλου αστυνομικός που είχε υπηρεσία στο συγκεκριμένο πανηγύρι, καταθέτοντας το πρωί στο δικαστήριο.

«Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους αλλά δεν καταλάβαμε τι έγινε…», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας για να δεχθεί βροχή ερωτημάτων από τον πρόεδρο του δικαστήριο.

Μάρτυρας: Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν από αυτούς παρά μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… δεν καταλάβαμε τί έγινε». Πρόεδρος: Ως δια μαγείας; Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε… Έτσι ξαφνικά… Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τί συνέβη; Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα. Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά; Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε… Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία; Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα…

 Το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση της υπεράσπισης για τον τρίτο κατηγορούμενο κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος για τις δύο  πράξεις που αρχικά του αποδόθηκαν, λόγω εκκρεμοδικίας. 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ