Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Απαλλαγή του Π. Γερμανού για τα TOR M1 ζήτησε ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαλλαγή του Π. Γερμανού για τα TOR M1 ζήτησε ο εισαγγελέας

Την καταδίκη 3 κατηγορουμένων για την καταγγελλόμενη μίζα στα εξοπλιστικά προγράμματα των TORM1 πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ζητώντας όμως ταυτόχρονα να απαλλαγεί ο κάθε κατηγορία ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός ο οποίος ενεπλάκη στην υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να διακίνησε μέσω των λογαριασμών του περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ τα οποία εμφανίζονται – από το κατηγορητήριο- να κατέληξαν μέσω εταιριών στον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, Γιάννη Σμπώκο. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση αλλά και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Καταδίκη

Αντίθετα η εισαγγελέας σχετικά με τις παράνομες πληρωμές που φέρονται να διακινήθηκαν επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των ρωσικών οπλικών συστημάτων Tor-M1 ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Σμπώκος, το στέλεχος επιχειρήσεων, Γιώργος Κάμαρης, και ο διαχειριστής περιουσίας, Πέτρος Χριστοδουλίδης.

Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι τρεις από τους κατηγορούμενους

Πέραν του κ.Γερμανού η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του Γιώργου Χριστοδουλίδη, επίσης διαχειριστή περιουσίας και αδελφού του Πέτρου Χριστοδουλίδη.

Η υπόθεση συνδέεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor-M1, μέσω της εταιρίας  Clavis, που εμφανίζεται να ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης. Όπως εκτιμάται από τις αρχές η εταιρία ήταν συμφερόντων το Γιάννη Σμπώκου και τη διαχείριση, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρονται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η επίμαχη εταιρία εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δικογραφία, να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο. Σύμφωνα με την κατηγορία, η μίζα που διακινήθηκε για τα ρωσικά όπλα με όχημα την Clavis άγγιξε τα 90 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ