Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Εισαγγελική έρευνα για bullying σε προσφυγόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελική έρευνα για bullying σε προσφυγόπουλο

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα σε σχολείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να  διαπιστωθεί αν ένα προσφυγόπουλο έπεσε θύμα σχολικής βίας και εκφοβισμού-bullying.

Πρόκειται για ένα 11χρονο παιδί από τη Συρία, το οποίο την περασμένη εβδομάδα τραυμάτισε ελαφρά με λεπίδα ξύστρας 9χρονος μαθητή, σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι αναφέρονταν σε έναν μαθητή που «μαχαίρωσε» έναν άλλον μαθητή. Η ιστορία, όμως, δεν είναι αυτή, όπως προκύπτει από την καταγγελία ενός πατέρα του οποίου η κόρη φοιτά στο ίδιο σχολείο.

Όπως αναφέρει ο πατέρας, η «επίθεση» αυτή έγινε υπό καθεστώς φόβου και ήταν πολύ μικρή ώστε να γίνει τόσο μεγάλη συζήτηση. Και κάπου εδώ χάνουμε την μεγάλη εικόνα και μένουμε στα μικρά. Και κάπως η είδηση αλλοιώνεται και χάνουμε τη σημαντικότητα, την ουσία.

Το συγκεκριμένο παιδί δεχόταν bullying από τους μαθητές, οι οποίοι τον απειλούσαν για τη ζωή του!

H καταγγελία του πατέρα ευτυχώς ακούστηκε και μετά τα πολλά δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, ζήτησε από την εισαγγελέα ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή, να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα όσων αναφέρει ο γονέας.

H καταγγελία του Πατέρα στο Facebook αναλυτικά:

“Επειδή τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας παροξυσμός με το «μαχαίρωμα» σε σχολείο της Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να πω τα εξής μιας και στο συγκεκριμένο δημοτικό φοιτά η κόρη μου. Το αγόρι απο την Συρία το δέρνανε κάθε μέρα στο σχολείο και την Πέμπτη το απείλησαν οτι θα το σκοτώσουν.

Με τα λίγα ελληνικά που ήξερε το είπε στον δάσκαλό του ο οποίος όμως δεν ασχολήθηκε με το περιστατικό. Το παιδί πήρε το ξυραφάκι από την ξύστρα και τρομοκρατημένο κρυβόταν από τα υπόλοιπα παιδιά. 1 αγοράκι που τον είδε το πλησίασε για να τον ρωτήσει τι έπαθε και ο μικρός Σύριος του επιτέθηκε γιατί φοβήθηκε.

Το «μαχαίρωμα» ήταν μια γρατζουνιά στο χέρι που δεν χρειάστηκε ούτε καν αντιτετανικό και ο πατέρας δεν αγνοείται αντιθέτως έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού! Οι γονείς του άλλου παιδιού δεν άσκησαν μήνυση αλλά ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Φτάνει με την παραπληροφόρηση εκατέρωθεν! Έχουμε γίνει σκατά σαν κοινωνία και φταίμε εμείς και μόνο εμείς! Βάζουμε ταμπέλες και ξεχνάμε την ουσία…

Πατέρας είμαι και θα κάνω τα πάντα να προστατεύσω τα παιδιά μου από οτιδήποτε και τον οποιονδήποτε αλλά πρώτα απ’όλα θα τα μάθω να σέβονται και να είναι Άνθρωποι! Κάτι που οι περισσότεροι γονείς το ξεχνάτε! Ξεχνάτε να ασχοληθείτε με τα παιδιά σας και βαφτίζετε την ασέβεια και την αλητεία μαγκιά! Ξυπνήστε και γίνετε άνθρωποι, κάθε μέρα όλο τον χρόνο”.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ