Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κάρτα Υγείας ΕΠΟ: Ενοχή για 9 βαριά ονόματα πρότεινε ο εισαγγελέας Τζώνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κάρτα Υγείας ΕΠΟ: Ενοχή για 9 βαριά ονόματα πρότεινε ο εισαγγελέας Τζώνης

Μετά από 13 χρόνια, έφτασε η στιγμή της απόφασης ποινικών ευθυνών για την περίφημη υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ. Οι κατηγορούμενοι, πρόσωπα που διοίκησαν την ΕΠΟ επί σειρά ετών, βρίσκονται αντιμέτωποι με βαριά αδικήματα, κυρίως αυτό της απιστίας σε βάρος της ομοσπονδίας, ύψους 29 εκατ. Ευρώ, για την υπόθεση της κάρτας υγείας, δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Ο  εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Τζώνης, πρότεινε σήμερα την ενοχή 9 κατηγορούμενων της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης και Σοφοκλής Πιλάβιος για την υπόθεση, όπως και των κ.κ. Οικονομίδη, Σιντόρη, Τοπολιάτη, Χατζηαποστόλου, Προύντζου, Καραμελίδη.

Ακόμη, πρότεινε την αθώωση 13 πρώην μελών της ΕΠΟ, μεταξύ των οποίων, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Σαρρής, που ήταν αυτός που κατήγγειλε τη σύμβαση το 2013, και των Αριστείδη Σταθόπουλου, Νίκου Φύριου, Γιάννη Σιγάλα, Νίκου Ανασόπουλου, Θεόδωρο Φωτίου, Γιάννη Δεσύλα, Γιάννη Καλύβα, Ευάγγελου Μαζαράκη, Χρήστου Σάββα, Βασίλη Μάντζιου, Σπύρου Καλογιάννη, Σωκράτη Παπαδόπουλου.

Από πλευράς των εμπλεκόμενων εταιρειών Opentec και PCSystems προτάθηκε η ενοχή των Παντελή Κύρκα, Κωνσταντίνου Θεοδοσίου,  Ιωσήφ Αβραμίδη, Κωνσταντίνου Βουρδάκη και η αθώωση των Ίωνα Χατζηιωνά, Γιώργου Λυγεράκη, Αθανάσιου Ισμαήλου και Αριστείδη Σταυρόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ