Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Καταδίκη του πατέρα της μικρής Άννυς ζητά ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη του πατέρα της μικρής Άννυς ζητά ο εισαγγελέας

«Δεν μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε». Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, ζήτησε την καταδίκη του πατέρα της μικρής Άννυς για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της περιύβρισης νεκρού.

Κατά την αγόρευσή του, ο εισαγγελικός λειτουργός, κατέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης, υποστηρίζοντας πως δεν χωρά αμφιβολία για τις αποτρόπαιες πράξεις του κατηγορούμενου σε βάρος της μόλις 4 ετών κόρης του.

«Στις 8 Απριλίου 2015, χάθηκε η ζωή ενός παιδιού. Από όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, κατά την αποψή μου, υπαίτιος του θανάτου της Άννυς ήταν η συμπεριφορά και η πράξη που τέλεσε ο πατέρας της. Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί.

Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε.

Στον χώρο εκείνο τελέστηκε το έγκλημα. Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυς. Ο ισχυρισμός περί αναρρόφησης είναι υπερασπιστικός. Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες. Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της; Δεν υπήρχε», είπε ο εισαγγελέας.

Η φρίκη που περιγράφεται στη δικογραφία φάνηκε και από τα λόγια του εισαγγελικού λειτουργού, ο οποίος την χαρακτήρισε «πρωτοφανή», αντίστοιχη της οποίας δεν είχε συναντήσει στην πολυετή σταδιοδρομία του. «Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις. Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Κανείς εισαγγελέας δεν χαίρεται όταν προτείνει καταδίκες κι επιβάλλει βαριές ποινές», σημείωσε.

Απαλλαγή για τη μητέρα

Διαφορετική ήταν η πρότασή του ως προς τους άλλους δύο κατηγορούμενους της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, ζήτησε την αθώωση της μητέρας της Άννυς για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με αποτέλεσμα η τελευταία να ξεσπάσει σε κλάματα. Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, «δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα».

Την απαλλαγή και του φίλου του πατέρα της Άννυς για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ζήτησε ο εισαγγελέας, προτείνοντας να κηρυχθεί ένοχος για τον τεμαχισμό.

Όπως είπε, «το πτώμα δεν είχε  βρεθεί και δεν θα υπήρχε καμία υποψία ότι συνέβη κάτι στο σπίτι, εάν ο κατηγορούμενος δεν έλεγε όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο πατέρας της Άννυς, ότι δηλαδή το σκότωσε και το τεμάχισε.

Κάνεις μας δεν θα ήταν εδώ σήμερα. Θα ήταν ένα από τα τόσα παιδιά που εξαφανίζονται. Από τα λεγόμενα του πατέρα της Άννυς, δεν συμμετείχε στην ανθρωποκτονία. Φρονώ, ότι παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς του, συμμετείχε στον τεμαχισμό της Άννυς. Να κηρυχθεί ένοχος για αυτό, και φαίνεται και οπλοχρησία, και να απαλλαγεί για την ανθρωποκτονία από πρόθεση».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ