Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Λάμβανε για χρόνια παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του αλλά αθωώθηκε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λάμβανε για χρόνια παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του αλλά αθωώθηκε

Ένας αγρότης από τη Μεσάρα, ο οποίος για περίπου επτά χρόνια είχε πάρει συνολικά περισσότερες από 40.000 ευρώ λαμβάνοντας τη σύνταξη της νεκρής του μητέρας, αθωώθηκε, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο αγρότης έχει ήδη επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό μετά απο σχετική ρύθμιση.

Η εκδίκαση της υπόθεσής έγινε πριν λίγες ημέρες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Για το αδίκημα αθωώθηκε καθώς από κακούργημα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα και εφόσον είχε παρέλθει η οχταετία από την τέλεση του, παραγράφηκε.

Ο μεσήλικας αγρότης έχει σύμφωνα με πληροφορίες επιστρέψει ήδη 30 από τις 40 χιλιάδες ευρώ. Έχει ενταχθεί σε σχετική ρύθμιση και πληρώνει κάθε μήνα 530 ευρώ, ενώ η σύνταξη που λάμβανε παράνομα ήταν αγροτική και ανερχόταν στα 360 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, λάμβανε παράνομα τη σύνταξη γιατί είχε έκτακτες οικονομικές ανάγκες. Ισχυρίστηκε ότι χρειάστηκε αυτά τα χρήματα γιατί όλα του πήγαν διαφορετικά από ότι είχε σχεδιάσει και πως η μοίρα του έπαιξε πολύ άσχημο παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, είχε πάρει δάνειο για να χτίσει σπίτι, έχοντας τη διαβεβαίωση από τον πατέρα του ότι θα τον βοηθήσει στην αποπληρωμή του δανείου. Ο πατέρας του, όμως απεβίωσε και έμεινε με την υψηλή δόση του δανείου να… τρέχει και να μην μπορεί να την πληρώσει στην τράπεζα. Ακόμη, διάφορα άλλα δυσάρεστα γεγονότα που συνέβησαν και αφορούσαν στην οικογένειά του, είχαν ως αποτέλεσμα να εξοντώσουν τον ίδιο οικονομικά.

Επίσης, περίμενε μία αποζημίωση εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος στο οποίο είχε εμπλακεί, η αποζημίωση αυτή δεν ήρθε ποτέ κι έτσι επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο οικονομικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ