Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Νικ. Μίχος: «Δεν έγινα βουλευτής της Χ.Α. για να κάνω μανούρες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νικ. Μίχος: «Δεν έγινα βουλευτής της Χ.Α. για να κάνω μανούρες»

Αρνούμενος ότι γνώριζε οτιδήποτε για την επίθεση στο στέκι, ο Νίκος Μίχος, φωτογραφίες του οποίου περιλαμβάνονται στη δικογραφία καταδεικνύοντας ότι βρισκόταν στην περιβόητη μοτοπορεία στην Ηλιούπολη, τόνισε ότι δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία, ενώ όπως πρόσθεσε, θα ήταν «ηλιθιότητα» να συμμετέχει χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του.

Ο κ. Μίχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησαν μαζί του από «τα κεντρικά στη Μεσογείων», ζητώντας του να συμμετέχει σε διανομή φυλλαδίων. «Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας:

«Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής. Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος για το ποιος οργάνωσε την επίμαχη μοτοπορεία στο τέλος της οποίας σημειώθηκαν τα επεισόδια στο «Συνεργείο», ο πρώην βουλευτής άφηνε αιχμές κατά του Ιω. Λαγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση έγινε από την τοπική Πειραιά και Νίκαιας. «Επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες, κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί» είπε, ενώ τοποθέτησε τον Ιω. Λαγό στο σημείο, λέγοντας πως κάποια στιγμή: «Πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

Πάρεδρος: Δεν είναι λογικό να είχατε ρωτήσει ποιος διοργάνωνε την μοτοπορεία πριν πάτε;

Κατηγορούμενος: Όχι. Είχαμε αρχές και στάνταρ. Κανένας δεν έμπαινε στα χωράφια του άλλου. Με κάλεσαν και πήγα.

Πάρεδρος: Γίνεται να μην έχετε εικόνα ποιος ήταν υπεύθυνος;

Κατηγορούμενος: Σας είπα ποιοι πέρασαν. Ήταν το αυτοκίνητο μπροστά. Είχε διοργανωθεί από τοπική Πειραιά και Νίκαιας.

Πάρεδρος: Δεν είναι υποβιβασμός να είστε βουλευτής και να έχετε ρόλο γλάστρας και απλά να σαν στείλουν να φανείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν το ένιωσα έτσι. Δεν ήμουν στο κεντρικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί, τονίζοντας ότι «δεν έγινα βουλευτής για να κάνω μανούρες».

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Νικ. Μίχος στράφηκε κατά του προηγούμενου συνηγόρου του και της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως εκείνοι ευθύνονται για την αρχική του άρνηση ότι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

Κατηγορούμενος: Ήταν η γραμμή του τότε δικηγόρου που είχε γραμμή κομματική και για αυτό τον άλλαξα. Γιατί δεν με άκουσε σε αυτά που του είπα. Δεν εκτελούσε τις εντολές μου. Ήθελα να έρθω από την αρχή για να απολογηθώ. Μου έκρυψαν πράγματα για αυτή και την άλλη δίκη.

Πρόεδρος: Δεν αφορούν αυτά την παρούσα δίκη…

Συνήγορος Μίχου: Αλλά αφορούν τη σχέση μας με το δικαστήριο.

Κατηγορούμενος: Ήταν άτιμο να λένε ότι δεν ήμουν εκεί ενώ του είχα δώσει άλλη γραμμή…

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης. Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας. Όσο για το ότι μάρτυρες είχαν κρατήσει τις πινακίδες τους από το σημείο, ισχυρίστηκαν είτε ότι πρόκειται για πλαστές πινακίδες, είτε ότι είχε κλαπεί το όχημά τους ή πως οι μάρτυρες δεν είδαν σωστά τον αριθμό σημειώνοντας λάθος νούμερο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ