Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Π. Ηλιόπουλος: Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Π. Ηλιόπουλος: Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες…

«Μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα…», είπε σήμερα απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο πρώην βουλευτής Παν. Ηλιόπουλος,  ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση υποστήριξε ότι ουδέποτε άκουσε κάτι περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα, ενώ ουδέποτε τέθηκε ζήτημα «τυφλής υπακοής.«Ο Ηλίας (Κασιδιάρης) δεν μου είχε αναφέρει ποτέ τίποτα σχετικό με εθνικοσοσιαλισμό και ήμασταν πολλές ώρες μαζί. Δεν μου έχει πει καν ούτε ότι ο Χίτλερ έκανε καλά μακαρόνια. Ποτέ», είπε ο Παν. Ηλιόπουλος. Κληθείς μάλιστα να εξηγήσει το τατουάζ  που έχει στο χέρι του, όπου αναγράφεται σε γοτθική γραμματοσειρά στα γερμανικά «Ζήτω η νίκη» ο κατηγορούμενος απάντησε: «Άμα το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνατε καν τί έγραφε. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το ‘40, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν κατηγορηματικός πως δεν υπήρχε καμία εντολή για τη δολοφονία του μουσικού. «Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία».

Όσον αφορά στο Νίκ. Μιχαλολιάκο, απαντώντας τις ερωτήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, υποστήριξε πως σε ομιλίες του ο γενικός γραμματέας «είχε παρεκτραπεί φραστικά, αλλά έτσι ήταν ο λόγος του». Ο Παν. Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή γιατί διαφώνησε ως προς τη διαχείριση των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων, δήλωσε: «Έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση» καταλήγοντας ότι ήρθε η ώρα να καταγραφεί η θέση του για τον ιστορικό του μέλλοντος.

Αντίθετα, ο  πρώην βουλευτής Πολ. Ζησιμόπουλος, ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό.

«Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» υποστήριξε ο κατηγορούμενος για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε πως «αμέσως μετά ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών. Πριν τη δολοφονία, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους».

Κατηγορούμενος: Κατανοείτε ότι καταδικάζω αυτό που συνέβη…

Πρόεδρος: Ατομικά… προσωπικά…

Κατηγορούμενος: Ναι, αυτό σας είπα τώρα. Προσωπικά καταδικάζω τις πράξεις βίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ