Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022

Στη φυλακή αξιωματικός της ΕΛΑΣ για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή αξιωματικός της ΕΛΑΣ για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ

Την άγουσα για την φυλακή πήρε ένας αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, που υπεξαίρεσε ποσό άνω των 400.000 ευρώ. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2013, όταν ο 45χρονος τότε αξιωματικός δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει το μεγάλο έλλειμμα στη Οικονομική Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας όπου υπηρετούσε.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχτηκε όταν αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομικής ηγεσίας, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τον εφοδιασμό των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. με καύσιμα, παρά το ότι είχε προϋπάρξει συνεννόηση της τοπικής ηγεσίας με την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Αρχηγείου, έτσι ώστε να εγκρίνεται άμεσα το κονδύλι για τον εφοδιασμό των αυτοκινήτων της Αστυνομίας με καύσιμα.

Αν και αρχικά το αρνήθηκε, τελικά ο αξιωματικός παραδέχθηκε την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε γιατί η οικογένειά του αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χιλιάδες ευρώ από τα προβλεπόμενα κονδύλια, πήγαιναν προκειμένου να καλύψουν προσωπικές ανάγκες του αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να είχε έντονο “φλερτ” με παιχνίδια της τύχης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ