Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Στο εδώλιο ξανά Άκης και Βίκυ. Τα δάνεια που έμειναν απλήρωτα και οι διαταγές πληρωμής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο ξανά Άκης και Βίκυ. Τα δάνεια που έμειναν απλήρωτα και οι διαταγές πληρωμής

Το κατώφλι των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων θα περάσουν αυτή την εβδομάδα για μια ακόμα φορά ο πρώην υπουργό πως του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Αυτή τη φορά όχι για να απολογηθούν για βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες.

Ο λόγος που τους οδηγεί εκ νέου στα δικαστήρια είναι το ότι βρίσκονται είναι αντιμέτωποι και με τις τράπεζες καθώς καλούνται να αποπληρώσουν δάνεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ που είχαν λάβει πριν περάσουν την πόρτα της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247, δύο δανειακές συμβάσεις, τις οποίες είχαν υπογράψει λίγο πριν αρχίσουν οι συλλήψεις για την υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», τους φέρνουν ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Κι αυτό γιατί το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής, ζητώντας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη να καταβάλουν ποσό που συνολικά σχεδόν αγγίζει τις 300.000 ευρώ. Το Νοέμβριο του 2013, ένα μήνα μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να καταδικάσει το ζευγάρι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η τράπεζα προχώρησε τις διαδικασίες, καταφέρνοντας την έκδοση δύο διαταγών πληρωμής.

Για κάλυψη προσωπικών… αναγκών!

Η πρώτη ανέρχεται στα 94.296 ευρώ και αφορά σε δανειακή σύμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ύψους 100.000 ευρώ, η οποία υπεγράφη το 2009 για να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη προσωπικών αναγκών.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το Μονομελές Πρωτοδικείο διέταξε την καταβολή 197.243 ευρώ, εις ολόκληρον έκαστος, ευθυνόμενοι η μεν Βίκυ Σταμάτη ως πρωτοφειλέτρια, ο δε Άκης Τσοχατζόπουλος ως εγγυητής. Αιτία για αυτή τη διαταγή πληρωμής ήταν δάνειο που χορηγήθηκε, ύψους 180.000 ευρώ, το 2010 με την αιτιολογία ότι θα διατίθεται για την επισκευή ακινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στην καταδίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου σε 19 χρόνια κάθειρξης και της Βίκυς Σταμάτη σε ποινή 8 ετών, ο πρώην υπουργός είχε «επενδύσει» ιδιαίτερα στην αγορά ακινήτων, με «ναυαρχίδα» το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.Όπως προέκυψε από αλληλογραφία με αρχιτέκτονα, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης σε αυτό το 2002, αν και οι καταδικασθέντες εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως ενοικίασαν το συγκεκριμένο ακίνητο στα τέλη του 2006, ενώ περιήλθε στην κυριότητα της Βίκυς Σταμάτη μόλις το 2010.

Δωμάτιο μασάζ, ασανσέρ προς στο σαλόνι και σούπερ γυμναστήριο

Μάλιστα, τόσο από τις καταθέσεις στο δικαστήριο όσο και από έγγραφα, οι επισκευές ανακαίνισης χαρακτηρίστηκαν εκτός από χρονοβόρες, και πολυδάπανες, αφού στα 400 τ.μ. υπήρχε δωμάτιο μασάζ, ασανσέρ που έβγαζε στο σαλόνι, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αλλά και άλλες πολυτελείς εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με το News247, το ζευγάρι έχει ήδη κάνει την κίνησή του, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν οι ανακοπές που έχει καταθέσει, ζητώντας να ακυρωθούν οι διαταγές πληρωμών. Κατά πληροφορίες, κάνουν λόγο για ακυρότητα των διαταγών πληρωμής λόγω μη εκκαθαρισμένης απαίτησης, καθώς δεν προκύπτει από τα αποσπάσματα των εμπορικών βιβλίων της τράπεζας που προσκομίστηκαν, το σύνολο της οφειλής, ενώ χαρακτηρίζουν καταχρηστικούς και άκυρους τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ