Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Στο εδώλιο ο Όμηρος Ευστρατιάδης για οφειλές 8.670.000 ευρώ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο ο Όμηρος Ευστρατιάδης για οφειλές 8.670.000 ευρώ!
Οι δυσκολίες για τον πασίγνωστο σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη συνεχίζονται καθώς βρέθηκε κατηγορούμενος για φορολογικές παραβάσεις στο Γ´ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Ο ίδιος δεν μπόρεσε να παρασταθεί στο δικαστήριο, ενώ δεν είχε διορίσει ούτε συνήγορο. Ωστόσο, εμφανίστηκε ο εγγονός του ζητώντας αναβολή της υπόθεσης, προκειμένου να ο παππούς του να μπορέσει να εκπροσωπήσει τον εαυτό του.
«Είναι ο παππούς μου. Είναι άρρωστος. Μόνο εγώ μπορούσα να έρθω. Είναι 80 ετών. Μου είπαν απλώς να φέρω το χαρτί. Θα γίνει καλά παίρνει φάρμακα» ανέφερε ο νεαρός στο δικαστήριο.
Η πρόεδρος διάβασε το έγγραφο του νοσοκομείου και ρώτησε τον εγγονό του αν λόγω ηλικίας θα καταφέρει να έρθει σε επόμενη δικάσιμο. «Είναι κάτι παροδικό; Θα μπορέσει να έρθει; Σας ρωτάμε γιατί είναι 80 ετών, όποτε αν δεν μπορεί να παρασταθεί, να του πείτε να διορίσει ένα δικηγόρο».
Ο εγγονός του διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι θα εμφανιστεί την επόμενη φορά, ενώ παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση δήλωσε και το ελληνικό Δημόσιο, ζητώντας για ηθική βλάβη 2.000 ευρώ με επιφύλαξη.
Η αίτηση για υπερχρεωμένο 
Σημειώνεται, ότι ο σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, είχε καταθέσει τον περασμένο Απρίλιο αίτηση για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα. Η αίτηση του δημοφιλούς δημιουργού του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στις 19 Απριλίου και αφορά σε οφειλές ύψους 8.670.000 ευρώ περίπου σε τρεις τράπεζες και το Δημόσιο!
«Ο αιτών είμαι 80 ετών και είμαι συνταξιούχος και φυσικό πρόσωπο χωρίς εμπορική ιδιότητα και χωρίς πτωχευτική ικανότητα, έχω δε περιέλθει άνευ δόλου σε γενική και μόνιμη κατάσταση αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών μου. Είχα παντρευτεί με την Καλλιόπη Δημητριάδου και ήδη από τα Χριστούγεννα του 2014 είμαστε σε διάσταση και ζούμε χωριστά, και έχω καταθέσει την από 8-6-2017 αγωγή διαζυγίου, η οποία συζητείται στις 4 Νοεμβρίου 2019», ανέφερε στην αίτησή του ο Όμηρος Ευστρατιάδης, προτείνοντας ένα διακανονισμό με τους πιστωτές του.
Μάλιστα, όπως περιγράφει, για την κατάστασή του ευθύνεται μεταξύ άλλων η ασύδοτη παροχή καταναλωτικών δανείων την περίοδο της επίπλαστης ευημερίας της χώρας.
«Το έτος 2002 μέχρι και το έτος 2007 ήτοι κατά την περίοδο της ανέφελης (φαινομενικά ως απεδείχθη) και αναπτυξιακής (δήθεν ως απεδείχθη) πορείας της Εθνικής Οικονομίας κατά την οποία οι τράπεζες «βομβάρδιζαν» και «προκλητικά» προσέφεραν πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά, ως και πάσης άλλης κατηγορίας και εμπνεύσεως, δάνεια με εξαιρετικά «ευέλικτα» και «χαμηλά» επιτόκια, ήτοι πριν από την εμφάνιση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της σημερινής εξαιρετικά δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, πείστηκα και έλαβα όλα αυτά τα δάνεια. Άλλωστε κατά την εποχή της λήψης των επίδικων δανείων δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία από μέρους μου, περί του ραγδαίως επερχόμενου και σε πλήρη εξέλιξη ευρισκόμενου σήμερα «οικονομικού και κοινωνικού δράματος», εξηγεί.
Τα υπέρογκο ποσό χρεών που έχει σχηματισθεί και ακουμπά τα σχεδόν 9 εκ. ευρώ, αποτελείται από χρέη ύψους 8.615.215 ευρώ στο Δημόσιο, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 50.000 ευρώ προέρχονται από οφειλές σε τράπεζες.
«Οι μηνιαίες δαπάνες διαβίωσής μου είναι μειωμένες και ανέρχονται συνολικά σε 500 ευρώ», αναφέρει ο άλλοτε στενός συνεργάτης της Αννίτας Πάνια.
Μάλιστα, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο είχε αναφερθεί στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά καιρούς:
«Πολλές δυσκολίες έχω αντιμετωπίσει. Όταν έκλεισε το Alter το 2011, έμειναν 500 άτομα άνεργα και ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Κι εγώ δεν ήταν μόνο ότι έμεινα άνεργος, αλλά είχα κι ένα μεγάλο οικονομικό χρέος στα χέρια μου. Προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το Alter να μην κλείσει. Και μείναμε και εγώ και η Αννίτα πολλά χρόνια απλήρωτοι. Δεν πήγα στον Alpha με την Αννίτα Πάνια γιατί οι μισθοί που είχαν εκεί ήταν για παιδάκια να πατάνε κουμπάκια. Δεν με ενδιαφέρει εμένα να πατάω κουμπάκια, εγώ θέλω να χτίσω μια εκπομπή».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ