Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν ζήτησε ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Σαχζατ Λουκμάν ζήτησε ο εισαγγελέας

Πεπεισμένος ότι οι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος επιτέθηκαν στον 27χρόνο Πακιστανό, Σαχζάτ Λουκμάν στις 17 Ιανουαρίου 2013 επειδή ήταν αλλοδαπός εμφανίστηκε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, χαρακτηρίζοντας «αναίτια» και «απρόκλητη» ζήτησε την ενοχή τους για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Κατά την εισαγγελική εισήγηση, το πρωτόδικο δικαστήριο ορθά επέκρινε το έγκλημα ρατσιστικό, προσθέτοντας πως και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν θα σφάλει αν εκτιμήσει ρατσιστικό κίνητρο, «άσχετα αν δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα ως προς την επιμέτρηση ποινής».

Ο εισαγγελικός λειτουργός περιέγραψε την επίθεση που δέχθηκε ο 27χρόνος Πακιστανός την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του για δουλειά στη λαϊκή στις 3 τα ξημερώματα. Οι δύο κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε ένα δίκυκλο σύμφωνα με τον εισαγγελέα έψαχναν να βρουν έναν οποιοδήποτε αλλοδαπό για να του δείξουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος.

«Το θύμα δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση» τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας «ήθελαν να βρουν έναν αλλοδαπό για να του δείξουν ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος.

Δεν ήταν το πρόσωπο του Λουκμάν, ήθελαν να τελέσουν το έγκλημα σε βάρος του αλλοδαπού, όχι συγκεκριμένα σε βάρος του θύματος, ο οποίος λόγω της καταγωγής του και του χρώματος του δεν ήταν ευπρόσδεκτος» τόνισε ο εισαγγελέας.

Για τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ επισήμανε «οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι το θύμα τους εξύβρισε και ότι υπήρξε συμπλοκή. Η άποψη μου είναι αυτό δεν ισχύει, οι κατηγορούμενοι αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για αλλοδαπό και του έκλεισαν τον δρόμο. Γνώριζαν την καταγωγή του Λουκμάν και ήθελαν να τον χτυπήσουν με στιλέτα, δεν το έκαναν τυχαία».

Ο εισαγγελέας επισήμανε «στέκομαι με συμπάθεια απέναντι σε αυτά τα δυο παιδιά, που κατέστρεψαν την ζωή τους. Παραπλανήθηκαν και φανατίστηκαν από μία ιδεολογική ιδεοληψία περί φυλετικής ανωτερότητας η οποία είναι καταστροφική για τους ανθρώπους και τα έθνη».

Στο τέλος της αγόρευσής του ο εισαγγελέα επισήμανε «η ψυχή του ανθρώπου είναι η πνοή του Θεού στον άνθρωπο. Η πνοή αυτή έχει θεϊκή καταγωγή, άσχετο αν το χρώμα είναι άσπρο ή κίτρινο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ