Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Το λάθος τηλεφώνημα και ο ισχυρισμός κατηγορουμένου για τη δολοφονία Φύσσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το λάθος τηλεφώνημα και ο ισχυρισμός κατηγορουμένου για τη δολοφονία Φύσσα

Ο νόμος του Μέρφι λειτούργησε απόλυτα για τον κατηγορούμενο για απλή συνέργεια στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Σταμπέλο που απολογείται στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Σταμπέλος που δηλώνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής είπε στην απολογία του πως η όλη εμπλοκή του στην υπόθεση ουσιαστικά οφείλεται σε ένα λάθος τηλεφώνημα και εν συνεχεία για μία “αψυχολόγητη” κίνηση.

Το λάθος τηλεφώνημα , όπως είπε, ήταν αυτό που τον έφερε ενώπιον της Δικαιοσύνης επιβεβαιώνοντας την θεωρία πως ”ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει στραβά”.

Ο κατηγορούμενος, είπε στο δικαστήριο ότι η όλη εμπλοκή του με την δολοφονία του 34χρονου μουσικού ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται σε ένα τηλεφώνημα που έκανε κατά λάθος στον Γιώργο Ρουπακιά λίγα λεπτά μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Φύσσα . Και εν συνεχεία στην “αψυχολόγητη κίνηση” να πάρει να ενημερώσει τον συγκατηγορούμενο του βουλευτή Γιάννη Λαγό “με τον οποίο δεν είχε σχέση” και έχει “κενό μνήμης” ως προς το τι συζήτησαν στο επίμαχο τηλεφώνημα.

Πρόθεση του όπως είπε στο δικαστήριο ο Γ. Σταμπέλος, ήταν να πάρει τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να του πει ότι παρέλαβε από τον συγκατηγορούμενο του Ι. Καζαντζόγλου τα τρικάκια για την επικείμενη ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη Νίκαια , η οποία αμφισβητείται καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες ανακοινώσεις του κόμματος εκείνης της περιόδου.

Ωστόσο όπως είπε ο Γ. Σταμπέλος κατά λάθος πήρε τον Ρουπακιά ο οποίος ήδη βρισκόταν μπροστά από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα.

Πρόεδρος: Τι ώρα επικοινωνήσατε;

Κατηγορούμενος: Επειδή στα κινητά μου διατηρούσα το ευρετήριο πρώτα με το όνομα και μετά με το επώνυμο, έκανα δύο κλήσεις στις 12:10 και 12:11, αλλά αντί να πάρω τον Πατέλη επειδή τον κάλεσα κινούμενος, πήρα τον Ρουπακιά. Το θεωρώ βέβαιο ότι έχω πάρει τον Πατέλη εκείνη την ώρα.

Πρόεδρος: Τι είπατε;

Κατηγορούμενος: Με το που απάντησε, δεν πρόλαβα να μιλήσω. Τον ακούω να μου λέει “δεν μπορώ να μιλήσω, έχω μαχαιρώσει άνθρωπο, με συλλαμβάνουν, παίρνουν το κινητό μου”. Στις 00:11 σταματάω δεξιά και εντελώς ασυναίσθητα βγάζω το άλλο τηλέφωνό μου και καλώ τον Ιωάννη Λαγό με τον οποίο “δεν είχα σχέση”.

Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της προέδρου γιατί πήρε τον συγκατηγορούμενο του , νυν ευρωβουλευτή, μετά τον Ρουπακιά ο Γ. Σταμπέλος υποστήριξε πως θέλησε απλά να τον ενημερώσει , σε μία “αψυχολόγητη κίνηση” μιας και ήταν σε κατάσταση σοκ αφού ο Ρουπακιάς “δεν είχε συλληφθεί για αλκοτέστ αλλά για μαχαίρωμα”

Ο διάλογος που είχε ο απολογούμενος με την πρόεδρο είναι ο εξής:

Πρόεδρος: Γιατί τηλεφωνήσατε στον Λαγό;

Κατηγορούμενος: Να τον ενημερώσω…

Πρόεδρος: Τηλεφωνείτε σ’ έναν άνθρωπο που δεν είχατε καμία σχέση μαζί του και τον καλείτε μεσάνυχτα…

Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που σχετίζεται με την Τοπική έκανε μια αποτρόπαιη πράξη, αψυχολόγητα πήγε το μυαλό μου να τηλεφωνήσω στο Λαγό για να ενημερώσω.

Πρόεδρος: Δεν φαίνεστε άνθρωπος που μπορεί να παραπλανηθείτε. Φαίνεστε έξυπνος άνθρωπος. Το μυαλό σας κινείται όπως κινείται και παίρνετε το Λαγό;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε σοκ.

Πρόεδρος: Γιατί συνδέστε το μαχαίρωμα με το κόμμα;

Κατηγορούμενος: Απλή ενημέρωση ήθελα να κάνω.

Πρόεδρος: Γιατί οδηγείται το μυαλό σας εκεί;

Κατηγορούμενος: Εκείνη την ώρα ήμουν σε κατάσταση σοκ .Μου έχει πει ότι τον συλλαμβάνουν για μαχαίρωμα, όχι για αλκοτέστ.

Πρόεδρος: Γιατί το μυαλό σας πάει στη Χρυσή Αυγή; Γιατί το συνδέετε με την τοπική; Ξέρετε πόσους ψηφοφόρους έχει τότε η Χρυσή Αυγή; Είναι περίεργο γιατί το μυαλό σας πηγαίνει να ενημερώσετε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος.

Κατηγορούμενος: Το καταλαβαίνω. Ακόμα και σήμερα το βρίσκω και εγώ περίεργο…

Του είπα ότι κατά λάθος έχει πράξει αυτό ο Ρουπακιάς…

Πρόεδρος: Δεν σας είπε “ποιος είναι αυτός ο Ρουπακιάς και γιατί με ενοχλείς τέτοια ώρα”;

Κατηγορούμενος: Εδώ έχω κενό μνήμης…

Πρόεδρος: Δεν πήγε το μυαλό σας να ενημερώσετε την γυναίκα του Ρουπακιά, κάποιον δικό του;

Κατηγορούμενος: Να πάω να βοηθήσω κάποιον που μαχαίρωσε; Τι μου είναι; φίλος;

Πρόεδρος: Γιατί ο Λαγός τι σας ήταν;

Κατηγορούμενος: Σας είπα τελείως αψυχολόγητα… δεν θυμάμαι τίποτα… Τα τρικάκια τα πέταξα στα σκουπίδια το ίδιο βράδυ.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε κατευθείαν τον Πατέλη αλλά το Λαγό;

Κατηγορούμενος: Αυτό σας λέω. Εντελώς αψυχολόγητα…

Βρέθηκα κατηγορούμενος για δύο τηλεφωνήματα… του λάθους και του αψυχολόγητης κίνησης προς τον κύριο Ιωάννη Λαγό

Η πρόεδρος επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως υπάρχουν άνθρωποι που λένε πως τον είδαν στο σημείο της δολοφονίας και μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι ο ίδιος ο Ρουπακιάς .

Πρόεδρος Ο Ρουπακιάς σας ονοματίζει. Δεν τον ρωτήσατε γιατί εμένα;

Κατηγορούμενος: Μου έκλεισε το σπίτι και θα μιλήσω μαζί του;

Πρόεδρος: Μα για αυτό ακριβώς…

Κατηγορούμενος: Σε καμία περίπτωση.

Η διαδικασία συνεχίζεται

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ