Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

(Φιλ)ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
(Φιλ)ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογράφοι του «Φιλελευθέρου» που κρατούνταν και πέρασαν τη νύχτα στο αστυνομικό τμήμα μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Ενώπιων του εισαγγελέα οδηγηθήκαν το πρωί ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης , ο διευθυντής Παν. Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού.

Ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης και ο κύριος Κώστας Καραγκούνης στα δικαστήρια 

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντική δυσφήμισης. Οι δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης δήλωσε πως «μια δημοκρατία που οι πολίτες και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση παύει να είναι δημοκρατία»

Οι δηλώσεις

Εξερχόμενος των δικαστηρίων ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας δήλωσε: “Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι δίκη του Φιλελεύθερου ούτε των δημοσιογράφων. Είναι νίκη της Δημοκρατίας που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει.”

Από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” αφού ευχαρίστησε την ΕΣΗΕΑ και συναδέλφους του για τη στήριξη, δήλωσε: “Δεν είναι μια μάχη που αφορά την εφημερίδα. Είναι μάχη που αφορά την έκφραση. Εμείς κοιμηθήκαμε κάπως αυτό το βράδυ. Θέλω να ρωτήσω τον κ. Καμμένος, Τσίπρα και Παππά, πώς κοιμήθηκαν αυτοί και να τη θυμούνται πολλά χρόνια αυτή την ερώτηση”.

Στο πλευρό των δημοσιογράφων βρίσκονταν και οι βουλευτές της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, “ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται.”

Σε δήλωσή του ο κ. Καραγκούνης ανέφερε: “Πριν από 2  εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογράφους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση, να κάνουν το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η Κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά. Να τους χαιρόμαστε”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ