Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Δίκη ΧΑ – Απολογία Ν. Τσόρβα: «Δεν είχε συνοδηγό ο Ρουπακιάς»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη ΧΑ – Απολογία Ν. Τσόρβα: «Δεν είχε συνοδηγό ο Ρουπακιάς»

Χθες ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα Αθανάσιος Τσόρβας είπε πως όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος δεν είδε τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά. Σήμερα ο εξάδελφος του Νικόλαος Τσόρβας αναίρεσε προηγούμενη ανακριτική απολογία του λέγοντας πως τελικά δεν είδε συνοδηγό στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τον Ν. Τσόρβα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά δεν υπήρχε συνοδηγός.

Ο κατηγορούμενος αν και δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από την Πρόεδρο επέμεινε στην σημερινή του άποψη πως ο Ρουπακιάς πήγε στον τόπο του εγκλήματος . Το ζήτημα είναι σημαντικό γιατί θεωρούμενος ως συνοδηγός του δράστη της δολοφονίας είναι ο Ιωάννης Καζαντζόγλου το κινητό του οποίου βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά.

Ο κατηγορούμενος, όπως και ο εξάδελφος του χθες, αναφέρθηκε στο μήνυμα κάλεσμα για τα γραφεία της Τοπικής, όπου πήγε το επίμαχο βράδυ μαζί με τον Αθανάσιο Τσόρβα και τα βρήκαν κλειστά. Και αυτός υποστήριξε ότι φεύγοντας, τυχαία είδαν το αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά και το ακολούθησαν. Σήμερα ωστόσο δεν ανέφερε συνοδηγό , με αποτέλεσμα να δεχθεί ερωτήσεις από Έδρας

Κατηγορούμενος: Στην αρχή νόμιζα ότι είδα, αλλά ήταν άλλο αυτοκίνητο τελικά.

Πρόεδρος: Αναφέρεστε σε ένα χέρι που ο συνοδηγός είχε απ’ έξω; Ήσασταν τόσο περιγραφικός…

Κατηγορούμενος: Δεν έγινε έτσι. Δεν είδα άλλο άτομο, σε άλλα αμάξια είδα συνοδηγούς με το χέρι απ’έξω. Στου Ρουπακιά δεν είδα. Εγώ δεν περιέγραφα το αμάξι του Ρουπακιά. Είπα στην ανακρίτρια ότι στο αμάξι του Ρουπακιά δεν ήταν κανένας και περιέγραψα τι είδα στα άλλα οχήματα. Τότε εκείνη χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «λες ψέματα».

Πρόεδρος: Σε άλλο σημείο της απολογίας σας στην ανακρίτρια πάντως, λέτε ότι είδατε μόνο του το αμάξι του Ρουπακιά και ότι έλειπαν τα δύο άτομα…

Πάρεδρος: Η περικοπή της απολογία σας είναι πολύ αναλυτική… τα λέτε με πολύ λεπτομέρεια. Πώς κάθονταν…

Κατηγορούμενος: Τα έχω πει στην ανακρίτρια αλλά όχι για το αμάξι του Ρουπακιά. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό.

Ο κατηγορούμενος είπε πως στο σημείο που μαχαιρώθηκε ο Παύλος Φύσσας δεν είδε συμπλοκή: «Άκουσα φωνές σαν τσακωμό. Δεν ήταν σαν φωνές κατά τη διάρκεια πάλης. Υπήρχε μια κινητικότητα αλλά δεν είδα ανθρώπους να τσακώνονται. Υπήρχε ένταση αλλά όχι σωματική, μόνο με τις φωνές». Όπως μάλιστα ανέφερε αυτός δεν άκουσε το “αστυνομία σπάστε”, που είπε χθες ο ξάδελφος του πως άκουσαν και έφυγαν . «Είδα ανθρώπους να φεύγουν σαστισμένοι, σαν κάτι να έχει γίνει».

Πρόεδρος: Περιέργεια για το τι είχε γίνει, δεν είχατε;

Κατηγορούμενος: Είχα, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω. Αν συνέβαινε κάτι με τον Ρουπακιά θα το μάθαινα την επόμενη ημέρα…

Πρόεδρος: Γιατί πήγε το μυαλό σας στον Ρουπακιά;

Κατηγορούμενος: Γιατί ο Ρουπακιάς σταμάτησε. Αυτόν ήξερα, αυτός με ενδιέφερε. Είδα το αυτοκίνητο στην Τσαλδάρη ανάποδα αλλά μέχρι εκεί.

Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο πως μόνο φυσιογνωμικά ήξερε τον Π. Φύσσα, από τις συναυλίες του και γι’ αυτό «όταν είδα τη φωτογραφία του την επόμενη ημέρα στην τηλεόραση είπα ότι σαν να τον ξέρω αυτόν».

Λόγω κωλύματος μέλους της σύνθεσης του δικαστηρίου, η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του τελευταίου κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ