Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σήμερα στη 1 η δίκη των κατηγορούμενων για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα στη 1 η δίκη των κατηγορούμενων για τον θάνατο του εικονολήπτη στην Καλαμάτα

Στη μία σήμερα το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί η δίκη για τον θάνατο του άτυχου καμεραμάν από την Καλαμάτα, ο οποίος έχασε την ζωή του την στιγμή που κατέγραφε το έθιμο του Σαΐτοπόλεμου.

Δείχνοντας ξεκάθαρα την υπερασπιστική γραμμή του, ο δικηγόρος Αντώνης Κατσάς μιλώντας στο protothema.gr, υποστήριξε πως οι εντολείς του, ηλικίας από 22 έως 62 ετών, είναι τα εξιλαστήρια θύματα της υπόθεσης αφού άλλοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι της τραγωδίας στην Καλαμάτα και όχι οι Σαΐτομάχοι, εξηγώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί ήταν ευθύνη του διοργανωτή της εκδήλωσης, που είναι ο δήμος Καλαμάτας και όχι των σαϊτολόγων.

Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσει από το δικαστήριο την παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας ως μάρτυρα.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω την ευθύνη

Εν τω μεταξύ, ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη που είναι μεταξύ των κατηγορουμένων δήλωσε ότι «εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».

Χθες  πάντως ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, μιλώντας στο ΟneTV,  έκανε στροφή 180 μοιρών και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “αν δεν αλλάξει όλο το πλαίσιο, ο σαϊτοπόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί, σταματάει”. Και συνέχισε λέγοντας ότι “κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα ανεχτεί να συνεχίσει αυτή την ημινόμιμη κατάσταση για το διακοσίων ετών έθιμο, που είναι συνδεδεμένο με την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ