Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Στις 6 Νοεμβρίου η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Στις 6 Νοεμβρίου η απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου

Με τις απολογίες των Ιωάννη Λαγού την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και του Νίκου Μιχαλολιάκου στις 6 Νοεμβρίου, ολοκληρώνεται μετά από 4,5 χρόνια η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μία δίκη η οποία  μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο πέρασε από «40 κύματα», κυρίως λόγω έλλειψης χώρου κατάλληλου για την διεξαγωγή της  που είχε ως συνέπεια τους πρώτους μήνες να διεξάγεται στη «χάση και στη φέξη». Αν και στη πορεία -λόγω και της γενικής κατακραυγής- οι συνεδριάσεις αυξήθηκαν   έως σήμερα «πηγαινοέρχεται» από το Εφετείο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του  Κορυδαλλού και τούμπαλιν.

Έστω κι έτσι γεγονός είναι ότι πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία με τις απολογίες των Λαγού-Μιχαλολιάκου που κατηγορούνται όπως και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής που εξελέγη το 2012 για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στη συνέχεια το δικαστήριο αναμένεται να διακόψει-ένα με δύο μήνες λένε οι πληροφορίες- προκειμένου οι εισαγγελείς να ετοιμάσουν την πρότασή τους. Κατόπιν αυτού θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης που αριθμούν πάνω από 100, και μετά το δικαστήριο θα διακόψει και πάλι-επίσης για τουλάχιστον ένα με δύο μήνες-ώστε  να εκδώσει την απόφασή του. Εν ολίγοις, το συντομότερο δυνατό που προβλέπουν παράγοντες της δίκης ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία είναι το καλοκαίρι του 2020….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ