Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Ρόδος: Στο εδώλιο δύο 24χρονοι που διέρρευσαν γυμνή φωτογραφία ανήλικης

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο πατέρας ενός εκ των δύο 24χρονων, καθώς στο όνομα του ήταν η σύνδεση του internet μέσω του οποίου και φέρεται να στάλθηκε η φωτογραφία.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Στο εδώλιο δύο 24χρονοι που διέρρευσαν γυμνή φωτογραφία ανήλικης EUROKINISSI

Ως κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων, δύο 24χρονοι φίλοι οι οποίοι φέρονται να διέρρευσαν φωτογραφία που απεικόνιζε ανήλικη κοπέλα.

Την 19 Σεπτεμβρίου εκδικάζονται οι εφέσεις που άσκησαν οι 24χρονοι κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Πορνογραφία ανηλίκων: Η πρωτόδικη απόφαση

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το πρωτόδικο δικαστήριο, και μετά από πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας δεν αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας που είχαν ζητηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης κ.κ. Σέργιο Αναστασιάδη και Γιάννη Σκλάβο και έκρινε ένοχους όπως κατηγορούνται τους δύο 24χρονους, επιβάλλοντάς τους ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον καθένα και χρηματικό πρόστιμο 150 ημερήσιων μονάδων προς 10 ευρώ την ημέρα.

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, η πρόεδρος του δικαστηρίου είχε τονίσει μεταξύ άλλων, πως οι δύο κατηγορούμενοι «είχαν πλήρη επίγνωση του τι έκαναν, ο τρόπος που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την υπόθεση δείχνει απαξία και στέρηση της ελευθερίας του άλλου».

Αξίζει δε να τονιστεί πως κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στο δικαστήριο «χαμογελώντας», γεγονός που είχε επισημάνει μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του και ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας για λογαριασμό της 21χρονης σήμερα κοπέλας.

Πορνογραφία ανηλίκων

EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θα πρέπει να αναφερθεί πως στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο πατέρας ενός εκ των δύο 24χρονων, καθώς στο όνομα του ήταν η σύνδεση του internet μέσω του οποίου και φέρεται να στάλθηκε η φωτογραφία.

Ο 53χρονος όμως με πρόταση και του εισαγγελέα της έδρας, απαλλάχτηκε από την κατηγορία καθώς κρίθηκε αθώος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο αλλά και όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου κατά την ακροαματική διαδικασία, ο ένας εκ των κατηγορουμένων είχε στο κινητό τηλέφωνο φωτογραφία της κοπέλας η οποία τότε που είχε «τραβηχτεί», ήταν σε ηλικία 16 ετών.

Η φωτογραφία διέρρευσε μέσω ενός προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο φέρεται να είχε φτιάξει ο δεύτερος 24χρονος με οδυνηρές επιπτώσεις για την καθημερινή ζωή της 21χρονης σήμερα κοπέλας και την ψυχολογική της κατάσταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ