Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ρόδος: Απορρίφθηκε προσφυγή κατά προστίμου σε επιχείρηση της Ρόδου που είχε αναρτημένο ποσοστό εκπτώσεων όλο το χρόνο

Η προσφεύγουσα εταιρεία με το από 24.07.2024 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέφρασε τις απόψεις της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι λειτουργεί ως εκπτωτικό κατάστημα (OUTLET)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Απορρίφθηκε προσφυγή κατά προστίμου σε επιχείρηση της Ρόδου που είχε αναρτημένο ποσοστό εκπτώσεων όλο το χρόνο eurokinissi

Πρόστιμο για μόνιμες εκπτώσεις επιβλήθηκε σε βάρος επιχείρησης στη Ρόδο. Η επιχείρηση, προχώρησε σε κατάθεση προσφυγής για την ακύρωση του προστίμου ύψους 10.000 ευρώ, η οποία, ωστόσο, απορρίφθηκε με απόφαση της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Πρόστιμο για μόνιμες εκπτώσεις: Η καταγγελία

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, στις 11.05.2023 περιήλθε στην Δ/νση Ανάπτυξης Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το από 10.05.2023 έγγραφο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με σχετική καταγγελία κατά της επιχείρησης, που λειτουργεί στην πόλη της Ρόδου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι έχει μόνιμα αναρτημένο ποσοστό εκπτώσεων όλο το χρόνο.

Την 02.06.2023 εκδόθηκε από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Ανάπτυξης Δωδεκανήσου εντολή ελέγχου στην ως άνω επιχείρηση. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο Κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αναρτημένη πινακίδα με την ένδειξη “SALES” στην βιτρίνα του καταστήματος.

Στην συνέχεια συντάχθηκε Έκθεση Ελέγχου, όπου διαπιστώθηκε παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 15 του ν.4177/2013. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, απέστειλε την Έκθεση Ελέγχου στην εταιρεία και ζητήθηκαν οι απόψεις της καθώς και υπεύθυνη δήλωση για τον ετήσιο κύκλο εργασιών της.

Η προσφεύγουσα εταιρεία με το από 24.07.2024 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξέφρασε τις απόψεις της, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι λειτουργεί ως εκπτωτικό κατάστημα (OUTLET),  προσκόμισε δε προς επίρρωση αυτού την έναρξη εργασιών της στην Δ.Ο.Υ. από την οποία προκύπτει ότι στις 08.06.2023 προστέθηκε δευτερεύουσα δραστηριότητα και περιγραφή «ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ OUTLET -ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ, χωρίς όμως να προσκομίσει την υπεύθυνη δήλωση για τον ετήσιο κύκλο εργασιών της, στοιχείο απαραίτητο για τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 ν.4177/2013.

Πρόστιμο για μόνιμες εκπτώσεις

eurokinissi

Για το λόγο αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου απευθύνθηκε στην Δ/νση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στην Δ.Ο.Υ. Ρόδου, αντίστοιχα, για την αποστολή στοιχείων σχετικά με τον ετήσιο κύκλο εργασιών της προσφεύγουσας.

Προέκυψε εξάλλου ότι κατά τον χρόνο του ελέγχου η επιχείρηση δεν είχε συμπεριλάβει τον ΚΑΔ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ OUTLET -ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ, αλλά αντίθετα και σύμφωνα με τα προσκομιζόμενα αυτό έχει ως ημερομηνία έναρξης την 08.06.2023.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ