Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου 2021

39χρόνος αλλοδαπός διεκδικεί την πατρότητα 5χρονου αγοριού στο Βόλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
39χρόνος αλλοδαπός διεκδικεί την πατρότητα 5χρονου αγοριού στο Βόλο

Μία φοβερή ιστορία εκτυλίσσεται στα δικαστήρια του Βόλου, με ένα αθώο πεντάχρονο παιδάκι να βρίσκεται στη μέση μίας δικαστικής διαμάχης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Θεσσαλία σε ρεπορτάζ της ένας 39χρονος αλλοδαπός διεκδικεί την πατρότητα του 5χρόνου αγοριού και θέλει να αναλάβει την επιμέλεια του. Η μητέρα, 28 ετών, συζεί με τον σύντροφο της και έχει την επιμέλεια του.

Ο 39χρόνος ωστόσο την κατηγορεί ότι έχει αφήσει το παιδάκι στη νονά του. Βάση δικαστικών αποφάσεων ο 39χρόνος καλείται  να υποβληθεί σε εξέταση γενετικού υλικού (DNA), προκειμένου να αποδείξει ότι ο 5χρονος είναι γιος του.

Ο αλλοδαπός, που δηλώνει πως κίνησε γη και ουρανό για να έρθει στην Ελλάδα για το παιδί του, προσέφυγε στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, προκειμένου να αναλάβει προσωρινά την αποκλειστική άσκηση της γονικής μέριμνας και επιμέλειας του 5χρονου, συζήτηση που αναβλήθηκε στις 11 Οκτωβρίου και προσδιορίστηκε για τον Δεκέμβριο.

Ο 39χρονος, μιλώντας στην εφημερίδα «Θεσσαλία», δήλωσε σε «σπαστά» ελληνικά πως δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να κάνει έλεγχο γενετικού υλικού, αφού έχει ήδη πληρώσει ένα σωρό χρήματα στη δικαστική διαμάχη που έχει με την πρώην σύντροφό του, ενώ η ελληνική πολιτεία (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) απέρριψε το αίτημά του για χορήγηση άδειας διαμονή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ