Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Αποκάλυψη: Αθωώθηκε η Τουρκάλα διωκόμενη δικαστής που ζήτησε καταφύγιο στη χώρα μας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Αθωώθηκε η Τουρκάλα διωκόμενη δικαστής που ζήτησε καταφύγιο στη χώρα μας

“Αθώα” έκρινε, με σημερινή του απόφαση,  το Ζ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η Τουρκάλα Ανώτατη Δικαστή, που διώκεται στη χώρα της από την κυβέρνηση Ερντογάν,  μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, για  τα αδικήματα της χρήσης πλαστού διαβατηρίου και απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Η άνω Δικαστής υπηρετούσε, σε ανώτερη θέση, στα Δικαστήρια μεγάλης πόλης της Τουρκίας, ειδικά επιφορτισμένη με υποθέσεις τρομοκρατίας, μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος κλπ.

Μετά το πραξικόπημα, απολύθηκε, μαζί με άλλους δικαστές και εισαγγελείς, ως δήθεν μέλη “ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης”. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της.

Ακυρώθηκε αμέσως η ισχύς του διαβατηρίου της, προς εγκλωβισμό της στη χώρα.

Διέφυγε από την Τουρκία με την κόρη της ηλικίας 2,5 ετών, με σκοπό να φτάσει στη Γερμανία, για να ζητήσει άσυλο. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ως ενδιάμεσο σταθμό, για χρήση πλαστού διαβατηρίου και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα. Κρατήθηκε επί μέρες, στα κρατητήρια και στα κέντρα μεταγωγών.

Δικάστηκε σε Πρώτο Βαθμό ως ένοχη για τα παραπάνω αδικήματα, με το ελαφρυντικό των μη ταπεινών αιτίων.  Με σημερινή του Απόφαση, το Δικαστήριο, σε Δεύτερο Βαθμό, δέχτηκε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης που προέβαλλε ο συνήγορος της Αλέξης Αναγνωστάκης,  πως η Δικαστής κατά το χρόνο βρισκόταν σε “κατάσταση ανάγκης”, προς αναζήτηση ασύλου σε ευρωπαϊκή χώρα,  γεγονός που αποκλείει κάθε άδικη πράξη της.

Ο συνήγορος της Αλέξης Αναγνωστάκης, μιλώντας στο dikastiko.gr, τόνισε πως η δίωξη της στην Τουρκία συνέχεται με την απόπειρα του καθεστώτος για ανεπίτρεπτη παρέμβαση στο Δικαστικό Έργο και το περιεχόμενο των Δικαστικών Αποφάσεων. Η σημερινή Απόφαση του Ελληνικού Δικαστηρίου συμβάλλει, πέραν της προσωπικής δικαίωσης, και στην προάσπιση της ανεξαρτησίας των Δικαστών στην Τουρκία, η οποία τόσο βάναυσα βάλλεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ