Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη: Οι γονείς του πιλότου θέλουν 5νθημερη επικοινωνία με την Λυδία – «Μετακομίσαμε στην Αλόννησο για να είμαστε κοντά της»

Στη σημερινή δίκη για την επιμέλεια της Λυδίας, οι γονείς του κατηγορούμενου πιλότου δεν αντιδικούν για την επιμέλεια της, ενώ ο πιλότος δηλώνει ότι αποδέχεται την αφαίρεση της γονικής μέριμνας της κόρης του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποκάλυψη: Οι γονείς του πιλότου θέλουν 5νθημερη επικοινωνία με την Λυδία – «Μετακομίσαμε στην Αλόννησο για να είμαστε κοντά της» instagram

Την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης που είχε δημοσιοποιήσει το dikastiko.gr  και προβλέπει 5νθήμερη επικοινωνία με την μικρή Λυδία αποδέχονται οι γονείς του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Η μικρή κόρη του ζευγαριού, μετά τη δολοφονία της Καρολάιν ζει στην Αλόννησο με την μητέρα και τον πατέρα του θύματος και για σήμερα είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο που θα αποφανθεί για το ποιος θα έχει την οριστική επιμέλεια της Λυδίας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του κατηγορούμενου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Καρολάιν, δεν θα διεκδικήσει την επιμέλεια της μικρής Λυδίας .

«Η διάθεση της οικογένειας του εντολέα μου δεν είναι να μπει σε οποιαδήποτε διεκδίκηση ή διαμάχη. Αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Θεωρώ ότι οι όροι θα είναι πάνω κάτω αυτοί που ισχύουν σήμερα και οι οποίοι τηρούνται ευλαβικά. Δημιουργήθηκε γέφυρα μεταξύ των δύο οικογενειών για να είναι καλό το κλίμα για την μικρή Λυδία κυρίως», δήλωσε στο Mega ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος της οικογένειας.

Μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν καθημερινή επικοινωνία. Οι δύο πλευρές τα πηγαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι γονείς της Καρολάιν έχουν δώσει στους γονείς του πιλότου το «ελεύθερο» να βλέπουν την μικρή Λυδία όποτε θέλουν, πέραν των οδηγιών του δικαστηρίου.

Γλυκά Νερά:Κοινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας ζητούν οι γονείς του πιλότου

EUROKINISSI

Η μετακόμιση στην Αλόννησο

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του κατηγορούμενου δια του δικηγόρου της Γιάννη Κώτσου αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα προς το δικαστήριο αιτούμενοι να καθορίσει την επικοινωνία τους με την ανήλικη εγγονή τους Λυδία, «προς το παρόν σύμφωνα με την πρόταση της κ. Εισαγγελέως  που αναφέρεται και στην κρινομένη αίτησή της, ήτοι κατά το τελευταίο πενθήμερο εκάστου μηνός από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 14.00 μ.μ.».

Γιάννης Κώτσος

Όπως εξάλλου θα τονίσουν από την ημέρα στο τέλος Ιουνίου οπότε και εφαρμόστηκε η εισαγγελική διάταξη για προσωρινή επιμέλεια από τους γονείς της Καρολάιν, επικοινωνούν με την εγγονή τους στον τόπο διαμονής της στην Αλόννησο.

«Αφιερώνοντας κυριολεκτικά  τη ζωή μας σε αυτήν, τη φροντίδα και περιποίησή της, περιμένοντας  με αγωνία και προσμονή ακόμη και την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθούμε μαζί της, έχοντας μάλιστα και τον χρόνο για το σκοπό αυτό, αφού είμαστε συνταξιούχοι, ηλικίας 67 ετών ο πρώτος και 62 ετών η δεύτερη, αλλά και την οικονομική δυνατότητα. Περαιτέρω για το σκοπό αυτό έχουμε ουσιαστικά μετακομίσει στην Αλόννησο, όπου τυγχάνομε κύριοι κατοικίας, στον οικισμό Πατητήρι Αλοννήσου, γεγονός  που διευκολύνει την επικοινωνία μας με την εγγονή μας» θα σημειώσουν.

Η επικοινωνία θα συμβάλλει στην ψυχική της ηρεμία

 

«Η επικοινωνία μας με την εγγονή μας Λυδία είναι βέβαιον ότι θα  συμβάλει στη δημιουργία ψυχικού και συναισθηματικού δεσμού μας μαζί της και θα εξασφαλίσει προεχόντως, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων, την ομαλή ψυχοδιανοητική ανάπτυξη της άνω εγγονής μας, τη δημιουργία  σταθερών αναφορών στη ζωή της, την ύπαρξη  ανθρώπων γύρω της που νοιάζονται, υπεραγαπούν και αγωνιούν για το καλό της. Ακόμη, είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητάς της» θα τονιστεί από τους γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Για το λόγο αυτό, ζητούν να γίνει δεκτό «το αίτημα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορικά με την επικοινωνία μας με την ανήλικη εγγονή μας, όπως ακριβώς εμπεριέχεται στο αιτητικό της ενδίκου αιτήσεως, προκειμένου  να συνεχίσουμε να ασκούμε την επικοινωνία μας μετ’ αυτής, η οποία  πλέον αναγνωρίζει στα πρόσωπά μας οικεία της πρόσωπα».

Γλυκά Νερά: Στις 7/10 η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της Λυδίας

instagram

Το πόρισμα – καταπέλτης για τον πιλότο

Η εισαγγελική πρόταση είναι ευνοϊκή για τους γονείς του κατηγορούμενου. «Η επικοινωνία της με τους πατρικούς ανιόντες δεν πρέπει κατά την κρίση μας να αποκλειστεί καθόσον θα εισπράττει αγάπη στοργή και ενδιαφέρον από περισσότερους τρέφοντες ειλικρινή αισθήματα για την ίδια και αφετέρου διότι η μέχρι τώρα καλή επικοινωνία μεταξύ των ανιόντων των δύο πλευρών – όπως προκύπτει από τις προδιαληφθείσες κοινωνικές έρευνες – εκτιμάται ότι θα αποβεί προς όφελος της ψυχικής ισορροπίας της ανήλικης» αναφέρει.

Αντιθέτως, είναι καταπέλτης για τον ίδιο τον πατέρα της μικρής Λυδίας και καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της Καρολάιν. «Η συγκρότηση του χαρακτήρα του, η οποία υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του, δύναται, οπωσδήποτε, να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου το … δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά που του επιβάλλει το λειτούργημά του ως γονέα…», ήταν η κρίση της Εισαγγελέως.

Και ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι αποδέχεται την αφαίρεση της γονικής μέριμνας της κόρης του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ